Komšić odgovorio Dodiku: Ne znam ni da smo nešto započeli

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić kazao je danas za N1 da ''ne zna ni da je nešto započeo s Dodikom'' odgovarajući na ranije poruke predsjedavajućeg Predsjedništva da su ''završili'' i da nikakvog personalnog ni političkog kontakta među njima više - neće biti.

Podsjećamo, Dodik je danas za N1 poručio ''da je s Komšićem završio''.

''On igra svoju političku igru i to pripada ljudima koji su politički marginalni. Završili smo, personalno smo završili, politički nemamo šta da radimo. Ono što bude u interesu naroda kojeg ja predstavljam, naravno da ću podržati, ja ne mogu da biram članove Predsjedništva'', ispričao je Dodik.

Komšić je za N1 poručio ''da Dodik ima pravo da se ljuti''.

''Gospodin Dodik nastoji, i to vrlo nepristojno i nasilno da se nametne kao arbitar u stvarima koje se tiču pravosuđa Bosne i Hercegovine, prvo u slučaju gospođe Jukić pa evo i u slučaju gospodina Tegeltije. To je nedopustivo. Ne može član Predsjedništva sebi dopuštati da on presuđuje shodno svojim političkim stavovima. Što se tiče krivične prijave, Dodik ima pravo da se ljuti, ali prevashodno na sebe. Ja ga nisam podstrekivao da radi i govori to što je radio i govorio. Preporučio bih mu da smiri nerve, to je bolje i za njega, i za one koje predstavlja'', rekao je Komšić za N1.