Komšić: Razumijem emocije, ali i srbijansko rukovodstvo zna da je država Kosovo činjenica

komsic
Ranije danas je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik komentarisao izjavu Željka Komšića da je Kosovo država i da je to kraj priče

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić osvrnuo se na tvrdnje Milorada Dodika koji je kazao da Komšić izjavom o Kosovu kao državi, vrijeđa sve Srbe u Bosni i Hercegovini. 

- Ne pripadam vrsti političara koja bilo koga vrijeđa, pogotovo kad je riječ o cijelom narodu ili narodima. Od mene to nikad niste mogli čuti, niti ćete čuti. Razumijem osjećaje dobrog, pa možda i najvećeg dijela srpskog naroda prema pitanju Kosova. Međutim, moj stav o tome pitanju utemeljen je na bazi činjenica, kojih je najbolje svjesno srbijansko rukovodstvo i srpski političari u BiH, i pored izrazitih emocija - kazao je Komšić.

Podsjetimo, ranije danas je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik komentarisao izjavu Željka Komšića da je Kosovo država i da je to kraj priče. 

- Potpuno je neumjesno da Željko Komšić sa pozicije na kojoj se nalazi uopšte komentariše situaciju u njemu susjednoj, a nama matičnoj državi, posebno sada, kada je ponovo pokrenut dijalog Beograda i Prištine - kazao je Dodik.

Izvor: