Konačno smiraj: Sutra će biti klanjana dženaza i obavljen ukop Advije Kanlić

advija
Nesretna žena je umrla 24. marta u 52. godini života

 

Advija Kanlić će konačno naći svoj smiraj, potvrdila nam je njena kćerka Ehlimana Kanlić.

- Dobili smo dozvolu od Tužilaštva KS za ukop majke. Dženaza će klanjati i obaviti ukop sutra u 13:30 sati, na mezarju Kovači u Hrasnici - kazala nam je Ehlimana Kanlić.

Prema njenim riječima, porodica još nije dobila nalaz obdukcije.

- iskreno, posljednji put kada smo razgovarali sa Tužilaštvom pričali smo samo o ukopu majke. Koliko nam je poznato ni Tužilaštvo KS još nije dobilo nalaz obdukcije, jer je patolog Željko Karan rekao da će taj nalaz uputiti u toku ove sedmice - dodala je Ehlimana Kanlić.

Kao što je poznato, Advija Kanlić je preminula 24. marta od posljedica zaraze koronavirusom. Prije toga je nekoliko dana u više navrata išla u ambulantu u Hrasnici i Dom zdravlja na Ilidži, ali nije testirana na koronavirus, nego su joj propisivani antibiotici i lijekovi za snižavanje tjelesne temperature. Kada je napokon uzet uzorak za testiranje na koronavirus, Advija nažalost nije dočekala živa. Preminula je prije nego što je stigao nalaz kojim je potvrđeno da je zaražena koronavirusom.

Dva mjeseca traje borba njene porodice da se obavi obdukcija tijela, ali nijedna zdravstvena ustanova u FBiH nije željela da to obavi, uz tvrdnje kako nisu opremljeni za vršenje obdukcija tijela osoba koje su bile zaražene koronavirusom.

Advija Kanlić je umrla u 52. godini života.

PIŠE: ALMIR ŠARENKAPA