Konjički klub „Krajišnik“ Velika Kladuša danas organizira Velike međunarodne konjičke utrke

fas

Dežurne doktorice u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša Amra Zulić i Indira Bukvarević izvršile su pregled 41 pacijenta, od kojih su tri uputile na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać.

– U protekla 24h na području općine Velika Kladuša evidentirane su dvije saobraćajne nezgode. U jednoj nezgodi jedno lice zadobilo je lakše tjelesne povrede. Desilo se i jedno krivično djelo, te jedno narušavanje javnog reda i mira.

– Vatrogasna jedinica nije imala intervencija u izvještajnom periodu, saznajemo od dežurnog Okanovića.

– Konjički klub „Krajišnik“ Velika Kladuša danas organizira Velike međunarodne konjičke utrke na hipodromu Drmaljevo od 13:00h.  Dođite i podržite domaća grla da na domaćem terenu ostvare što bolji rezultat, poručuju iz Konjičkog kluba „Krajišnik“ Velika Kladuša.

– Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.  Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 29 stepeni.

– Biometeorološke prilike su povoljne. Prije podne će biti ugodnije. Zbog porasta temperatura, vrućine i sparnog vremena, kod hroničnih bolesnika moguće je jačanje tegoba. Savjetuje se da dan provedete na otvorenom, suzdržavajući se od težih fizičkih aktivnosti, naročito u drugom dijelu dana. Također, neophodno je provoditi mjere zaštite od sunčevog zračenja.

Stanje na cestama

Uslovi za vožnju su povoljni, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta. Svim učesnicima u saobraćaju skrećemo pažnju na povećan broj biciklista i motociklista na putevima.

Do 22.06. zbog radova zatvoreni su izlazi sa autoputa na petlji Podlugovi, a saobraćaj je preusmjeren na petlje Visoko i Sarajevo sjever. Ulazi na autoput na petlji Podlugovi su u funkciji. Radovi na autoputu A-1 izvode se i u zoni petlje Sarajevo sjever, kao i na vijaduktu Klopče na dionici Zenica sjever-Zenica jug, gdje je vozna traka zatvorena za saobraćaj.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta M-18 Živinice-Stupari (u mjestu Đurđevik), zbog čega se u vremenu od 07:30 do 16 sati saobraća usporeno, regulacijom semafora.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na GP Velika Kladuša – Maljevac kraća su čekanja na ulatu u BiH.

Izvor: