Koronavirus: Dvoje zaraženih na konferenciji na kojoj je učestvovao Vučić

dfghjhkj
Američko-izraelski komitet za javne poslove AIPAC saopštio je da su dvoje Njujorčana, koji su prisustvovali konferenciji ove organizacije u Vašingtonu, zaraženi novim sojem koronavirusa.

Konferencija, koja je trajala od 1. do 3. marta, okupila je oko 20.000 učesnika, a njoj je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Potvrđujemo da je najmanje dvoje učesnika iz Njujorka imalo pozitivne rezultate na testu koronavirusa. Stručnjaci s kojima smo se konsultovali savjetuju da bi svi učesnici konferencije trebalo da slede 'CDC protokol' i da se obrate svojim zdravstvenim ustanovama ukoliko se osećaju loše ili imaju neke zdravstvene nedoumice”, objavio je AIPAC na svom Twitter nalogu, objavila je Nova.rs.

AIPAC je o dvoje zaraženih učesnika obavijestio sve učesnike konferencije Američko-izraelskog komiteta za javne poslove.

Predsjednik Srbije je u Vašingtonu boravio dva dana i uz učešće na konferenciji AIPAC-a, sastao se i za zvaničnicima SAD – državnim sekretarom Majkom Pompeom, specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom, zamjenikom ministra odbrane Dejvidom Norkvistom, Ričardom Grenelom, ali i sa Hašimom Tačijem.

Izvor: