Koronavirus u USK: Jedan smrtni slučaj i 23 novozaražene osobe

.
Krizni štabovi u cijeloj zemlji upozoravaju stanovništvo i sve nivoe vlasti, da ukoliko se nastavi sa povećanjem broja zaraženih ovim tempom, kao i sa nepoštivanjem propisanih epidemiološkim i zdravstvenih mjera, preporuka i naredbi, da bi moglo doći do kolapsa zdravstvenog sistema.

 

BIHAĆ, 18. oktobra - U USK u posljednja 24 sata registrovana su 23 nova slučaja zaraze koronavirusom, potvrdila je za RTV USK-a Nermina Ćemalović, ministrica zdravstva i socijalne politike USK. Za jednog pacijenta čekaju se rezultati.

 

Zabilježen je i jedan smrtni slučaj povezan sa infekcijom Covid-19, a radi se o muškarcu iz Cazina, rođenom 1947.godine.    

 

Na Infektivnom odjelu Kantonalne bolnice u Bihaću smještena su 24 pacijenta, od čega 4 na respiratoru.

 

Krizni štabovi u cijeloj zemlji upozoravaju stanovništvo i sve nivoe vlasti, da ukoliko se nastavi sa povećanjem broja zaraženih ovim tempom, kao i sa nepoštivanjem propisanih epidemiološkim i zdravstvenih mjera, preporuka i naredbi, da bi moglo doći do kolapsa zdravstvenog sistema, prije svega u Kantonu Sarajevo, ali i još nekim kantonima, posebno vezano za zdravstvene radnike i njihov ogroman angažman u toku pandemije.