Koronavirusom u Bosni i Hercegovini zaraženo još 345 osoba, 11 preminulih

covid
U Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata potvrđeno 345 novih slučajeva zaraze koronavirusom i 11 preminulih osoba. Riječ je o uzorcima koji su prikupljani nekoliko dana, a testirani su u posljednja 24 sata.

 

U protekla 24 sata u Federaciji BiH testirana su 1.484 uzorka, od kojih je 238 pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u Srednjobosanskom, Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Bosanskopodrinjskom, Posavskom, Kantonu 10 i Kantonu Sarajevo.

Do sada je testirano ukupno 100.411 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 9.310 osoba.

Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljeno je 5.698 pacijenata, dok je trenutno aktivno 3.369 slučajeva pozitivnih na SARS-CoV-2.

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je osam smrtnih ishoda. Preminula su dva muškarca iz Travnika, po jedan iz Sarajeva, Goražda, Živinica, Sapne i Busovače te jedna žena iz Kiseljaka.

Sa današnjim danom ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 243, od toga je 156 osoba muškog i 87 ženskog spola.

Republika Srpska registrovala 107 novozaraženih

U posljednja 24 sata u Republici Srpskoj na koronavirus je testirano 527 uzoraka, a zaraza je potvrđena kod 107 osoba, rečeno je na konferenciji za medije Instituta za javno zdravstvo RS u Banjoj Luci. Tri osobe su preminule.

Prema mjestu prebivališta, 19 osoba je iz Banje Luke, devet iz Mrkonjić Grada, po osam iz Bijeljine i Gacka, šest iz Bosanske Gradiške, po pet iz Doboja, Kneževa i Prnjavora, po četiri iz Dervente i Kotor Varoši, po tri iz Laktaša, Modriče, Trebinja, Čelinca i Bosanskog Šamca, po dvije iz Višegrada, Zvornika i Petrova i po jedna iz Vlasenice, Istočnog Starog Grada, Istočnog Drvara, Bosanske Dubice, Ljubinja, Milića, Bosanskog Novog, Osmaka, Pala, Prijedora, Ribnika, Srpca i Teslića.