Košarkaši Reala šampioni Evrope (VIDEO)

Košarkaši Real Madrida osvojili su večeras Evroligu, pošto su u finalu “Turkish Airlines Final four 2018” u Beogradu savladali Fenerbahče, rezultatom 85:80, javlja Anadolu agency (AA).

Time je španski tim osvojio deseti pehar namenjen klupskom prvaku Evrope. Madriđani su 18. put igrali završnicu Final fora, a poslednji put su je osvojili 2015. godine.

U punoj beogradskoj Štark areni, navijači Fenera bili su ubedljivo najbrojniji i pravili sjajnu atmosferu tokom čitave utakmice.

Utakmicu je prvim poenima otvorio Ahmet Duverioglu za turski tim, dok je prve poene za Real postigao Luka Dončić. Veći deo prve četvrtine vodio je Fener, ali je ona ipak završena rezultatom 21:17 za Real Madrid poenima Rudy-ja Fernandeza i Sergija Llulla.

Real je nastavio sa vođstvom u prvom delu druge četvrtine, ali je Fener smanjio razliku na jedan poen i izjednačio slobodnim bacanjima na 35:35 i potom preuzeo vođstvo u poslednjem minutu pre kraja četvrtine koja je završena rezultatom 40:38 za turski tim.

Nakon poluvremena, Real je poveo. Fener je zatim smanjio razliku, ali je Luka Dončić trojkom povećao rezultat na 55:50 za Real.

Treća četvrtina je završena rezultatom 63:55 za španski tim, koji je nastavio vođstvo do samog kraja, da bi utakmica bila završena sa pet poena prednosti za Real.

Jason Thompson, Nicolo Melli, Melih Mahmutoglu, Brad Wannamaker, Kostas Sloukas, James Nunnally, Marko Gudurić, Jan Vesely, Nikola Kalinić, Ali Muhammed, Ahmet Duverioglu i Luigi Datome igrali su za Fener.

Za Real su nastupili Fabien Causeur, Anthony Randolph, Rudy Fernandez, Luka Dončić, Felipe Reyes, Facundo Campazzo, Gustavo Ayon, Jaycee Carroll, Walter Tavares, Sergio Llull, Trey Thompkins i Jeffery Taylor.

Finale su sudili Luigi Lamonica iz Italije, Borys Ryzhyk iz Ukrajin i Olegs Latisevs iz Letonije