Organizatori protesta: Kosovo nije tvoje Vučiću, izađi i predstavi nam plan

Submitted by Bekira D. on Pet, 11/01/2019 - 16:07
Organizatori protesta "Jedan od pet miliona" zatražili su danas od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da građanima predstavi plan za Kosovo.

"Zahtjevamo da prestaneš da se ponašaš kao vlasnik ove zemlje i da građanima Srbije predstaviš plan za Kosovo i Metohiju. Mi smo adresa. Ne Brisel. Ne Vašington. Ne Moskva. Ne Prština. Sa nama pričaš o tome. Aleksandre Vučiću, građani Srbije zahtjevaju da budu upoznati sa planom. Ako plan nemaš, izađi pred javnost i to saopšti", naveli su organizatori u saopštenju objavljenom na Facebook stranici "Stop krvavim košuljama".

Oni su u saopštenju optužili Vučića da je politikom koju vodi, "država Srbija povučena sa Kosova".

Upitali su Vučića i "zašto se stavovi naše zemlje zauzimaju na privatnim ručkovima sa Hašimom Tačijem u Njujorku, a ne u Skupštini Srbije".

"Kosovo nije tvoje Aleksandre Vučiću, nije nepokretnost u tvom ličnom vlasništvu. Ono je naše. Stvar je svih nas. Kako je moguće da nas vrijeđaš i kažeš nam da nismo spremni da čujemo plan o onome što je naše? Prije pet godina si rekao da imaš plan. Gdje je plan, Aleksandre Vučiću? Sa kim pregovaraš? Kako to da Hašim Tači u Skupštini Kosova debatuje o pregovorima i planovima, a ti bježiš od razgovora sa svojim narodom?", upitali su.

Oni su podsjetili da je predsjednik Srbije dao zakletvu nad Miroslavljevim jevanđeljem u Skupštini Srbije da će štititi Ustav i Kosovo kao dio Srbije, a da danas, kako su naveli, "priča o razgraničenju".

Topic