Kovač: Izgradnji Pelješkog mosta protive se bošnjačke stranke, ne cijela BiH

Home

Kovač: Izgradnji Pelješkog mosta protive se bošnjačke stranke, ne cijela BiH


Miro Kovač, predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku, izjavio je kako će Pelješki most biti izgrađen te da protivljenje gradnji tog mosta nije službena politika BiH nego su se o tomu oglasili samo predstavnici nekih bošnjačkih stranaka.

"Što se tiče Pelješkog mosta do sada se nitko nije oglasio kada je riječ o državi Bosni i Hercegovini," kazao je Kovač u Kninu.

Prema njegovim riječima projekt Pelješkog mosta je u toku i on će biti izgrađen.

"Mi smo do sada imali samo izjave čelnika jedne od stranaka u BiH, konkretno gospodina Bakira Izetbegovića i SDA. Imamo i izjavu predstavnika jedne druge velike bošnjačke stranke, Stranke za bolju budućnost BiH, gospodina Damira Arnauta. Prema tome nije riječ o službenoj politici BiH, jer pored Bošnjaka u BiH žive i Hrvati i Srbi kao narodi koji su državotvorni," kazao je Kovač, dodavši kako Hrvatska želi imati prijateljske odnose s Bošnjacima, prenosi Index.hr.

Na pitanje očekuje li probleme u vezi s gradnjom Pelješkog mosta, Kovač je odgovorio: 

"Ja očekujem da ćemo vrlo brzo, za koju godinu, imati napokon uspostavljenu direktnu vezu između juga Hrvatske i drugog dijela Hrvatske Pelješkim mostom. To će biti velika stvar, u prvom redu za nas u Hrvatskoj, ali i za Europsku uniju jer ćemo spojiti dva teritorija Europske unije."

Dodao je kako nije riječ samo o hrvatskom projektu nego je to i projekt Europske unije.

 

(Izvor: Radiosarajevo)

Tagovi
Objavio: Pon, 14/08/2017 - 08:20

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top