Krađa u Ulici pilota Samira Beganovića, remećenje javnog reda i mira u Crnaji

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 6 stepena Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 150,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata imala je dvije intervencije. Krivično djelo "krađa" evidentirano je u Ulici pilota Samira Beganovića. Javni red i mir remećen je jednom u Crnaji, gdje je otkriveno držanje i posjedovanje domaće životinje koja čini štetu na imovini. Saobraćajnih nesreća nije bilo.

Vatrogasci su imali mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 50 pacijenata dok je sanitet korišten pet puta.

U području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima došlo je do aktiviranja klizišta u Ulici dr. Irfana Ljubijankića i pucanja vodovodne cijevi. Saobraćaj na ovoj dionici puta je i dalje obustavljen; vozi se alternativnim pravcima.

Što se tiče elektrosnabdjevanja, sistem je trenutno stabilan. Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u snabdjevanju električnom energijom prema slijedećem rasporedu:

Dana 20.11. i 21.11.2019. godine

- od 06:00 do 06:30 sati za kupce trafopodručja: Kolodvorska, Luke, ZAH, GP Podgrmeč, BTS Vodovod, Pošta, Bare, Robna Kuća, Jaruga, Bare, Mahića Brod, Zanatski centar, Terzića, Bihaćka, Šarići, Bužimkići, Lipik, Pirovište, 4. Juli, Krčevine, Lamele i Krčevine, te

Dana 20.11.2019.

- od 10:00 do 13:00 sati za kupce trafopodručja: BC Gradnja 1 i 2, Gornja Krčana, Farma Junadi, Mehići, Smrća – Perna, Pištaline Vodovod, Pištaline Centar, Pištaline Škola, Oraščani 1 i 2, Hadžići, Begići, Sušilovići, Baltići, GSM Pištaline, Kosa, Gornji Ramići, Mašinovići, Jezerski-Centar, Jezerski Grad, Jezerski Centar. Crnkići, Kubeti, Kubeti 2, Vučkovac, Velići, Pecka, Trnovac, Dijelovi, Muzaferovići, Durakovići, Mehića Ploča i Donja Krčana.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na putnim pravcima Tuzla-Orašje, Orašje-Gradačac i Orašje-Odžak, vidljivost je ovoga jutra smanjena zbog magle, pa vozače pozivamo na pojačan oprez.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prelaza),Kladanj-Stupari (u mjestu Stanovi) i Ključ-Bosanski Petrovac (na prevoju Lanište).

Podsjećamo vozače da je na snazi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.