fbpx Krenula stricu na sahranu, survala se kolima u hladnu rijeku

Krenula stricu na sahranu, survala se kolima u hladnu rijeku

Home

Krenula stricu na sahranu, survala se kolima u hladnu rijeku


Stoja Vidaković (34) iz Užica stradala je preksinoć u kanjonu Rzava u Dobrunu, pošto je sa porodicom krenula u Štrpce nakon vijesti da joj je preminuo stric.

Automobil „ford fokus“ kojim je upravljao njen otac Đorđe, a u kome su se nalazile njegova supruga Stanica i kćerke Stoja i Ivana (32), u subotu oko 21 sat sletio je u Rzav u Dobrunu kod Višegrada pod još nerazjašnjenim okolnostima, piše Blic.

Posljedicama slijetanja vozila niz liticu Stoja je podlegla u Univerzitetskoj bolnici u Foči, gdje je bila hospitalizovana i njena majka, koja je teško povrijeđena. Majka, otac i mlađa kćerka su prevezeni u bolnicu u Užice, odakle je djevojka hitno prevezena u Beograd. Ivana Vidaković zadobila je povrede kičme i nije životno ugrožena, kao ni njen otac, koji se nalazi na odjeljenju intenzivne njege užičke bolnice. Nekoliko poznanika porodice Vidaković juče je reklo, pozivajući se na saznanja iz Foče, da je Stojino tijelo prenijeto u Sarajevo zbog obdukcije, a da njena majka nije u životnoj opasnosti.

"U subotu predvečer im je javljeno da je u Štrpcima, odakle je Đorđe rodom, preminuo njegov brat. Spremili su se na brzinu i krenuli kod familije preko Dobruna. U šoku sam, saznanja o nesreći su veoma štura, i jedno što mi prolazi kroz glavu je da je Stojinom ocu, nakon vijesti o smrti brata, pozlilo za volanom"  ,priča za „Blic“ poznanica poginule Užičanke.

Svi prijatelji Vidakovića sa kojima je „Blic“ juče stupio u kontakt rekli su da je riječ o divnoj porodici. Stoja Vidaković završila je turizam na PMF-u Novom Sadu.

Dugo je radila u jednom hotelu na Zlatiboru, a prošle godine se zaposlila u osiguravajućoj kući u Užicu. Njena majka se 2016. godine penzionisala kao medicinska sestra u ambulanti na Zlatiboru, dok je Đorđe šef sekcije za putnički saobraćaj u Užicu, a željeznicu je uz otpremninu napustio prije nekoliko mjeseci. Svjetlana Govedarica, portparol Policijske uprave Foča, izjavila je da se nesreća dogodila u mjestu Vardište, nedaleko od Dobruna, u opštini Višegrad. Ljekari su se borili za život djevojke, ali je ona podlegla povredama.

"Djevojka koja se nalazila u vozilu preminula je oko 3.30 sati u bolnici u Foči. U fočanskoj bolnici na liječenju je zadržana njena majka Stanica, dok su otac Đorđe i sestra Ivana Vidaković prevezeni u bolnicu u Užicu" ,kazala je Govedarica.

Nakon što je „ford“ sletio u rijeku Rzav, mještani su odmah počeli da izvlače automobil. Na mjesto nesreće brzo su stigli policija, vatrogasci i Hitna pomoć.

 

(Izvor:Blic)

Tagovi
Objavio: Pon, 19/06/2017 - 16:41

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top