Krivaja u srcu: Cazinska MZ kao primjer napretka i sloge među mještanima (FOTO)

Home

Krivaja u srcu: Cazinska MZ kao primjer napretka i sloge među mještanima (FOTO)


Još jedna pozitivna priča stiže nam iz Krivaje, mjesne zajednice koja pripada Cazinu, a koja je primjer napretka i sloge među mještanima.

Pokušavajući provoditi što više vremena u zdravoj zabavi i družeći se, umjesto pred malim ekranima i na internetu, mještani Krivaje odlučili su renovirati igralište. 

igralište

Igralište, već dotrajalo, odavno treba obnovu, ali financijski je bilo nemoguće ranije ga renovirati. Napokon, ovih dana, uz volju i slogu svih mještana te pomoć Grada Cazina i gradonačelnika mr. Nermina Ogreševića, koji su donirali dio sredstava za potrebni materijal, vraćen mu je stari sjaj. 

igralište

U ovoj akciji učestvovali su i mladi i stari. Jedni su izvodili potrebne radove, drugi se pobrinuli za hranu i piće, te potreban materijal. 

igralište

Sljedeći korak je izgradnja tribina i pratećih sadržaja, koje će upotpuniti ovaj lijepi sportski teren u Krivaji, te mladima omogućiti odgovarajuće mjesto za sportska druženja. 

turnir

Ali tu nije kraj ovoj priči.

Ono što je mnoge iznenadilo je nedavno održani malonogometni turnir na obnovljenom igralištu, koji je privukao rekordnih 50 prijavljenih ekipa te ogroman broj gledalaca. 

igralište

Prvi, ističu organizatori, ne i zadnji, turnir u Krivaji, bio je uveliko posjećen. Veliki broj ekipa pružio je gledaocima odličnu nogometnu predstavu, a svi su bili više nego zadovoljni njegovom organizacijom i nadaju se da će ovaj sportski događaj idućih godina postati tradicija.

igralište

Ono po čemu je ovaj turnir specifičan je da nije bilo uplata.

- Svi su mogli igrati i pokazati šta znaju, a ne samo oni koji imaju pare i sponzore, a oni koji nemaju da gledaju iza gola i jedu kokice. Mi želimo da ovo bude pobjeda sporta, praznik nogometa i smotra zajedničkog druženja gdje ćemo se svi osjećati ugodno i biti okruženi prijateljskom atmosferom i da to naši gosti osjete. Bez obzira odakle su, koje nacionalnosti i vjere bili, kod nas su svi dobrodošli i oni će to da osjete, ističu organizatori.

krivaja

Sva zarada od prodaje pića i hrane na turniru bit će usmjerena za projekte od društvenog značaja.

- Zajedničkim snagama naši snovi postat će stvarnost, jer svi mi nosimo Krivaju u srcu, ali to moramo dokazati tako što ćemo biti složni, korisni i raditi za Krivaju i podržati ono što će doprinijeti bržem razvoju i da budemo zajednica za primjer, istakli su mještani Krivaje za Cazin.NET.

turnir

Krivaja u srcu je udruženje mještana koji žive i rade u dijaspori te na ovaj način žele da pomognu svom kraju, kao i domaćih ljudi sa ciljem funkcionalnije i ljepše mjesne zajednice. Svi oni su bili dio ovog hvale vrijednog projekta.

krivaja

O ovoj mjesnoj zajednici dovoljno govore djela njenih mještana, te mnogobrojni uspješni projekti koji su iza, ali i ispred njih. Zajednica je to koja stalno napreduje, čiji mještani pokazuju slogu, želju i volju da Krivaju učine još ljepšim mjestom za život.

 

(M. Selimović/Cazin.NET)

 

Tagovi
Topic
Objavio: Wed, 16/08/2017 - 10:04

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top