KRIVI SU KOMUNISTI !!!

Home

KRIVI SU KOMUNISTI !!!


Kad god me stisnu neke finacijske obaveze u vidu opomena što sam bio žirant “nekom svom” ili mi dodje moja redovna obaveza-alimentacija iz propale ljubavi sa nekom od ovdašnjih banaka, sjetim se izvještaja o trošenju državnih para otprije nekoliko godina. Ako se sjećate, tada je utvrđeno da je Predsjedništvo BiH za toalet papir potrošilo milion maraka !!!

PIŠE: KENAN ALAGIĆ 037

To je bilo u vrijeme Lepog Bore-Borislava Paravaca i tadašnje mu predsjedničke bratije. Pa je li moguće da su ti ljudi u to vrijeme toliko srali? Ali,sve je moguće, jer tada su više i jeli. Recimo,Lepi Bora je za jednu večeru i haljinu svoje “prve dame” platio 2 hiljade maraka. Pa vala, šta god da je jeo, puno je. Za te pare naručiš afričku antilopu, koja ti u taj iznos doskakuće iz Gane, sama se ubije, pohuje u mrvicama i legne na sto.

Da se opet vratim na papir. Potrošnja papira u tom iznosu iziskivala je da se hitno osnuje mini fabrika pri Predsjedništvu BiH koja je predsjedničke guze obezbjeđivala papirom. A, pošto recimo Hrvatska ima funkciju čuvar državnog pečata, mogla se uvesti i funkcija u Vijeću ministara kao čuvar toalet papira. Ali,ako hoćete iskreno, ja bih revitalizirao (naučih i ove njihove izraze) tvornicu šmirgl papira, naravno za iste namjene, pa se brišite do mile volje.

Sjećate li se da je Azra Hadžiahmetović letjela avionom za koji je kartu platila nešto više od 3 hiljade maraka. I Azra kaže da je je letjela prvim razredom i da tu ništa nije čudno. Pa, moja Azra, čudo je i da si letjela kompletnim osmim razredom i razrednikom. Pa,za te pare, pilot bi ti dao da ti voziš,j oš bi ti ostalo za šminke, ako ti se u putu obrve razmrljaju. Ili naša delegacija je prisustvovala obilježavanju godišnjice Teniskog saveza Rusije. I šta tu ima čudno. Pa mi smo zemlja u kojem je prebacivanje loptice sa jedne na drugu stranu, tradicionalni sport. Naši novopoečeni snobovi i njihove debeloguze supruge u bijelim minicama, haraju teniskim terenima i ovdašnjim budžetima.

A šta tek reći za dvojac iz parlamenta BiH koji je na Kubu putovao avionom !

Nakon što su hrabri pojedinci svijet preletjeli avionom, oplovili brodom, podvig ove dvojice “naših” avanturista ostao je u sjeni. Trošak koji su naplatili od nekih 5 hiljada i više, je zanemariv u odnosu na podvig koji su napravili.

I evo,sad lagano kreću turistički letovi u svemir. Imate li iste strahove kao ja ?

Vidite li već neku interplanetarnu konferenciju na koju će ići i delegacija BiH? Vjerovatno će ići autom ili biciklom da “smanje trošak”.

Neki “Kosmosong” -takmičenje za najbolju pjesmu Galaksije, gdje će ići i naš predstavnik i cijela ekipa uz njega, naravno o državnom trošku.

Ma, uostalom, nisu meni Paravčevi i Hadžiahmetovićke krivi što je meni “zinula guzica” pa hoću da dignem kredit i kupim polovno auto i drva. Hvala njima, oni su meni omogućili da ja to mogu. A, ja ionako ne igram tenis, nemam ženu da je vodim na večeru, niti bih išao na Kubu. Tamo je komunistički režim. A komunisti su krivi za sve.

Objavio: Ned, 04/12/2011 - 00:02

Facebook komentari

Back to top