Home

Krpić se pridružio igračima Slobode na Kupresu

08 Jul

Krpić se pridružio igračima Slobode na Kupresu

Nakon što je tuzlanska Sloboda od švedskog AIK-a otkupila ugovor Sulejmana Krpića, ovaj igrač danas u popodnevnim satima priključio se ekipi „crveno-crnih“ na Kupresu.

Krpić je s Tuzlacima novi ugovor potpisao do kraja sezone 2018./2019. godine.

Strijelac ekipe s Tušnja i jedan od golgetera u prošloj sezoni BHT Premijer lige, Tušanj je napustio u martu ove godine i prešao u AIK za oko 150.000 eura.

Odigrao je, međutim, samo šest utakmica za novi klub, nije postigao nijedan gol i stavljen je na klupu za rezervne igrače. Krpić je želio da igra i zatražio je da ga Šveđani posude drugom klubu.

Umjesto „pozajmice“, s konkretnom ponudom javila se Sloboda kojoj je rasni napadač najveće deficitarno mjesto. Čelnici kluba dogovorili su s upravom ekipe iz Stockholma da Krpiću isplate nešto manji iznos od dogovorenog transfera.

Na kraju se to i dogodilo, Sloboda je otkupila Krpićev ugovor u visini neisplaćenog dijela transfera i ljubimac tuzlanske publike ponovo će voditi napad Slobode.

Očekuje se da će prvi nastup za Slobodu nakon povratka iz Švedske imati u nedjelju u Tomislavgradu, kada se tuzlanski tim sastaje s Radnikom iz Bijeljine.

 

(Izvor:Fena)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top