Krupljanka u još jednoj akciji prikupljanja pomoći za porodicu Alagić

Zahvaljujući ljudima velikog srca, šestočlana porodica Alagić iz Polja/Dabravine iz Velike Kladuše koja je jedva preživljavala u trošnoj kući, nedavno je dobila krov nad glavom, vodu i struju koju još od rata nisu imali.

Po završetku radova, osmijesi na licima svih članova porodice bili su i više nego dovoljan dokaz da se sreća vratila u ovaj dom.

Inicijatorica ove uspješne akcije bila je Aldina Džajić, poznata humanitarka iz Bosanske Krupe koja je s još jednim svojim zalaganjem uspjela okupiti veliki broj humanista koji su donirali određena novčana sredstva i materijal kako bi se renovirala kuća ove skromne porodice.  

Najbolji način da svaki dan započne dobro, jeste da pri buđenju pomislite na to kako biste taj dan trebali barem jednog čovjeka  obradovati - kazala je Aldina nakon uspješno realizovane akcije.

Nakon ove, sada slijedi i akcija prikupljanja kućanskih aparata, namještaja i ostalih potrepština kako bi ova porodica konačno osjetila pravu toplinu doma.

Obzirom da su trenutno bez ikakvih primanja, Aldina je za naš portal kazala da im je u ovim trenucima prijeko potrebna odjeća, obuća, namještaj, bijela tehnika kao i sredstva za čišćenje, jer se zaista nalaze u teškoj finansijskoj situaciji i nisu u mogućnosti sami obezbijediti ove stvari.

Ukoliko ste u mogućnosti da na bilo koji način pomognete ovoj porodici, više informacija možete dobiti na broj telefona: 061-607-435 ili kontaktirajte našu humanitarku Aldinu putem Facebook-a.

Pokažimo još jednom da je humanost najveća ljudska vrlina!