Krvave ruke Fate Orlović

Home

Krvave ruke Fate Orlović


Iza njezinih leđa, na njenoj zemlji, bespravno sagrađena pravoslavna crkva, koju su došli uljepšati za crkvenu slavu, uz asistenciju policije, iste one koja je nad tim narodom napravila genocid, potvrđen presudom suda u Hagu.

PIŠE: MUHAMED MAHMUTOVIĆ

Jedne prilike u vrijeme zadnje agresije na našu domovinu razgovarao sam sa jednim  mudrim starcem. Kukam mu ja, kakvo nas je zlo zadesilo, a mi tako dobri ljudi…Vraga smo mi dobri, da je to tako ne bi nas najveći ološ u din ugonio, četnici!

Od tad se često upitam, jesmo li mi ikakvi muslimani i ljudi, pogotovo kad vidim scene poput one, gdje jedna nemoćna starica sva okrvavljena u svojoj avliji provodi drugi dan Bajrama, dan šehida, među kojima je i velik broj članova njezine porodice.

Iza njezinih leđa, na njenoj zemlji, bespravno sagrađena pravoslavna crkva, koju su došli uljepšati za crkvenu slavu, uz asistenciju policije, iste one koja je nad tim narodom napravila genocid, potvrđen presudom suda u Hagu.

To je scena, koja u čovjeku probudi najdublje osjećaje tuge i nemoći. Zatim se moraš razbjesniti kad pročitaš u Dodikovim medijima, da je “meštanka Fata Orlović, ciglom napla policiju i sveštenika, u dvorištu pravoslavne crkve”!!!

To što je i crkva i to dvorište u dvorištu nane Fate, nigdje se naravno ne spominje, a što je veoma mala šansa da ova nana sama nasrne na krodon policije, među kojima je velik broj koljača sa velikim iskustvom, čini čovjeka još ojađenijim i poniženijim.

Kakvi smo mi doista ljudi, kad se ova nana sama brani u svom dvorištu na drugi dan Bajrama ili kad one tri djevojke u Srebrnici samo dan nakon što smo u zemlju spustili nekoliko stotina tabuta, trebaju četnicima koji orgijaju po gradu uzvikivati: “Ovo je Bosna!”

Te djevojke su, da bude apsurd veći, za to odgovarale pred sudom, a nana Fata takođe. Ti policajci koji su je okrvavili u njenom dvorištu, spremiće i ovaj put protiv nje krivičnu prijavu i ona će morati na sudu odgovarati što se zadesila u svom dvorištu!

Kakvi smo mi ljudi, kad imamo na vlasti već petnaest godina jedne te iste ljude, koji predstavljaju nas Bošnjake, a ništa ne učiniše da zaštite nenu Fatu i one djevojke iz Srebrnice. Na stranu to što su svoju zemlju doveli na neslavno prvo mjesto po korupciji i što u njoj više od polovine stanovništva doslovno gladuje, zašto nas barem ne zaštite od ovakvih poniženja!

Narod zna, slogan je najjače bošnjačke političke partije, sa kojim hoće da takva i dalje ostane. Sa plakata te stranke smješe nam se retuširani likovi političara, koji blistaju od sreće. Ispod njih velikim zelenim slovima natpis – Narod zna!

Kao da se time rugaju narodu. Ko biva, narod zna pa je nas birao toliko puta, biraće ponovo, jer mi ništa ne mjenjamo, a to narod zna i voli!

Kakav smo mi to narod, moram se upitati po ko zna koji put? Ne bih se začudio da ponovo damo valst tim ljudima sa plakata, koji se samouvjereno smješkaju i već među sobom u kuloarima dogovaraju raspodjelu vlasti i državnih dobara, jer oni znaju i šta “narod zna”!

Sigurno će neki koji budu ovo čitali pomisliti kako je ovaj članak u službi napada na SDA i promovisanja nekih drugih stranaka. Da to nije istina svjedoči podatak o mome članstvu u SDA od 1998 godine, što je lahko provjeriti u mom rodnom Cazinu! Iako sam samo običan član, mislim da snosim dio odgovornosti i ovdje prozivam i mene samoga!

Usprkos tome što je predsjednik SDA Sulejman Tihić, nama zabranio da čitamo Dnevni avaz, meni kao uposleniku u Avazu, nije zabranjeno da budem član SDA! Eto neka i to narod zna.

Naravno da sva krivica ne može biti samo na SDA, već na svim  političkim predstavnicima koji su dobili glasove Bošnjaka, posebno one koji su tvrdili da će biti sto posto BiH!

Ne mogu poštedjeti ni gospodina Željka Komšića, člana predsjedništva naše zemlje, od kojeg se mnogo očekivalo, i koji je imao za razliku od nekih nekoliko blistavih poteza,  a on je među prvim prioritetima svog mandata spomenuo crkvu u dvorištu nane Fate Orlović! I njega su naivni Bošnjaci doveli na vlast, da bi zajedno sa Radmanovićem nekoliko puta preglasao Harisa Silajdžića.

Nakon svega što sam pobrojao moram na kraju još jednom upitati, kakav smo mi to narod? – samo Bog zna!!!
Objavio: Pet, 02/12/2011 - 16:16

Facebook komentari

Back to top