Krvnički ubadao majku pred komšilukom: Kasapio je nožem, htio baciti s terase, nepokretni starac sve gledao

Dan pošto je sahranio oca, Marko S. (22) iz Užica, oko 18 sati jučer, krvnički je nasrnuo na svoju majku Mirjanu S. (59) i nožem joj zadao oko 30 uboda po cijelom telu.

Dan pošto je sahranio oca, Marko S. (22) iz Užica, oko 18 sati jučer, krvnički je nasrnuo na svoju majku Mirjanu S. (59) i nožem joj zadao oko 30 uboda po cijelom telu. Dok je krvnički ubadao pokušavao je i da je baci sa terase.

Teška borba ljekara užičke bolnice za život ove žene je uspjela i ona se, u stabilnom stanju, nalazi na odjeljenju intenzivne hirurške nege.

Umalo kobnom događaju u kući u Ulici Milovana Glišića prethodila je svađa sina i majke koji su u ponedeljak sahranili iznenada premiluog oca, odnosno muža. Jedini svjedok ovog užasnog događaja bio je teško bolesni i jedva pokretni mladićev djed, a majčin svekar, koji je bespomoćno gledao kako unuk pokušava da mu ubije snahu!

- Nerijetko su se iz njihove kuće čuli vika i svađa kojoj je kumovao Marko, koji je psihički bolestan. On se naročito prethodnih dana ponašao čudno - pričaju mještani ovog dijela Užica.

Kako prepričavaju svjedoci horora koji se odigrao kažu da je Mirjana oko 17.30 izletejla na terasu koja se nalazi na drugom spratu zgrade i počela da zapomaže.

- Čuo sam jeku, ali mi je zapomaganje ličilo na to kao da nekoga trese struja. Izašao sam napolje, pogledao u tom smijeru, i vidio Mirjanu stomakom pribijenu uz ogradu terase i iza nje Marka. U prvi mah nisam opazio da drži nož i da je bode, sve dok ona nije pala na terasu, a on stao iza nje i nastavio bukvalno da je kolje po leđima - priča jedan od očevidaca nemilih scena.

Prema svjedočenju drugog komšije, kad je Mirjana istrčala na terasu, Marko joj je zadao nekoliko udaraca nožem, a onda je uhvatio pokušavajući da je baci preko ograde.

Kada to nije uspio opet je potegao nož i nastavio da je ubada.

Neko od svjedoka je pozvao policiju koja je odmah došla u Ulicu Milovana Glišića. U međuvremenu Marko je ostavio na terasi majku, prošao pored djeda koji je sve bespomoćno gledao iz stolice, zaključao stan i izašao napolje.

 

- Sav krvav, ali potpuno miran, pošao je niz stepenište na ulicu. Presjekla sam se misleći da će napasti još nekoga, ali je u tom trenutku stigla patrola. Poslušao je naredbu "lezi dole" i mirno prihvatio hapšenje - kaže jedna od prvih komšinica ove porodice.

Ljekari brojali rane

Mirjana je jedva disala kada su je ubacili u vozilo hitne pomoći i prve procjene su bile da su još šanse da preživi veoma male. Broj njenih povreda za sada se vodi sa "oko 30" jer ljekari nisu uspjeli da prebroje ubodne rane i posjekotine.

Poznanici kažu da se Marko ranije liječio u psihijatrijskoj ustanovi, neobično ponašao i često polu-go prolazio naseljem.

- Prije neku noć do u sitne sate je udarao po banderi pokušavajući da izbriše svoje ime koje je tu davno napisao autolakom - kažu žitelji ovog dijela Užica.

U ponedeljak, priča komšiluk, Marko se potuno normalno ponašao na sahrani svog oca, taksiste, kojeg je smrt zadesila na prečac u rodnom selu Rogačica. Stajao je uz majku i sve vrijeme je tješio.

Marku S. je određeno policijsko zadržavanje uz krivičnu prijavu ubistvo u pokušaju.