Kuća strave kod Banje Luke: Otac godinama zlostavljao djecu

Home

Kuća strave kod Banje Luke: Otac godinama zlostavljao djecu


Troje djece iz Slatine kod Laktaša daleko od očiju javnosti godinama su preživljavali najteže oblike fizičkog i psihičkog zlostavljanja od oca koji se još uvijek nalazi na slobodi.

Brutalno premlaćivanje i seksualno zlostavljanje bili su dio svakodnevnice sestara u od 15 i 11 godina, te dječaka od 14 godina, a koji su živjeli na samo nekoliko kilometara od Banje Luke.

EuroBlicu je potvrđeno da brat i sestre zbog svega što su preživjeli imaju teške zdravstvene i psihičke probleme.

Tukao me kad god je stigao i nije birao predmet kojim me udarao. To je tako trajalo godinama. Trpio sam velike bolove i molio boga da to sve prestane – ispričao je 14-ogodišnji dječak, koji zbog dugogodišnjeg zlostavljanja ima srčanih problema.

Izjave njegovih sestara još su šokantnije i otkrivaju da ih je otac i seksualno zlostavljao.

Kako bismo zaštitili identitet maloljetne djece, ne možemo objaviti njihova imena, kao ni identitet osumnjičenog, jer im je otac, prenosi EuroBlic.

EuroBlic saznaje da se monstrumu koji se danas mirno šeta na slobodi nije mogla oduprijeti ni majka djece, koja takođe ima ozbiljne zdravstvene probleme.

Nesrećna djeca vjerovatno bi i danas preživljavala golgotu, ali su zahvaljujući brzoj reakciji socijalnih službi odvedena i smještena u Sigurnu kuću.

Priča koja nikoga ne može ostaviti ravnodušnim otkriva da su djeca bila žrtve dugogodišnjeg zlostavljanja, a stručni radnici koji su prvi došli do kuće strave u kojoj su živjela djeca, kako saznaje EuroBlic, bili su šokirani i zatečeni izgledom i stanjem u kojem su pronašli dječaka i njegove sestre.

Stručnjake je alarmirala žena koja se prije nekoliko mjeseci doselila u Slatinu, ne sluteći da će joj to promijeniti život.

Prema raspoloživim informacijama, ovoj ženi, koja je kupila plac u blizini kuće strave, djeca su se naknadno povjerila da ih otac tuče i radi druge užasne stvari. Iako je bila u šoku, zahvaljujući ovoj ženi obaviještene su nadležne institucije, koje su u rekordnom vremenu djecu izvukle na sigurno i smjestili ih u Sigurnu kuću, gdje se i danas nalaze – ispričao je izvor EuroBlica.

Međutim, ono što je nepoznanica je zašto otac još nije uhapšen i pritvoren.

U ovakvim slučajevima istrage su jako osjetljive, jer na prvom mjestu morate imati validne i čvrste dokaze, odnosno izjave djece i drugih svjedoka, a zatim dokazati da su ta strašna i normalnom čovjeku nezamisliva krivična djela trajala duži vremenski period – objasnio je izvor EuroBlica iz istrage.

Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banja Luka, nakon upita o ovom slučaju potvrdila je da je Policijska stanica Laktaši postupala po zaprimljenoj prijavi o zlostavljanju djece.

Policijski službenici PS Laktaši su u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku i Zakonom o krivičnom postupku preduzeli sve potrebne mjere i radnje, o čemu je dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka – izjavila je portparolka PU Banja Luka.

Izvor blizak istrazi dodaje da su djeca u teškom stanju odmah prebačena u Sigurnu kuću, gdje se o njima brinu, ali svi se i dalje pitaju zašto je i otac monstrum i dalje na slobodi.

Kada vidite da djeca imaju ozbiljne zdravstvene probleme, a na prvom mjestu probleme sa srcem, onda vam je jasno da se desilo nešto mnogo strašno i da je to što se desilo trajalo duži vremenski period – objasnio je izvor iz istrage.

 

(Izvor: Fokus)

Tagovi
Objavio: Čet, 06/07/2017 - 10:04

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top