Kvalifikacije za SP: Remi Hrvatske, poraz Srbije

Home

Kvalifikacije za SP: Remi Hrvatske, poraz Srbije

U petak su odigrane utakmice kvalifikacija u grupama D, G i I za Svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine.

 

GRUPA D

U grupi D Austrija je pobijedila selekciju Srbije rezultatom 3:2, dok je Vels slavio na gostovanju protiv Gruzije 1:0. Irska je bila bolja od Moldavije 2:0.

Uoči posljednjeg kola Srbija je prva sa 18 bodova, slijede Vels sa 17, Irska sa 16, Austrija ima 12, dok Gruzija ima 5 i Moldavija 2 osvojena boda.

U posljednjem kolu Srbija dočekuje Gruziju, Vels će ugostiti Irsku, dok će Austrija gostovati u Moldaviji.

 

GRUPA G

U grupi G lider Španija je sa 3:0 savladala reprezentaciju Albanije, Izrael je minimalno slavio na gostovanju u Lihtenštajnu, dok su Italija i Makedonija remizirale 1:1.

Španija je prva sa 25 osvojenih bodova bez poraza, Italija je druga sa 20, dok Albanija ima 13. Izrael je četvrti sa 12 bodova, Makedonija ima 8, a posljednjeplasirani Lihtenštajn nema niti jedan osvojeni bod.

U posljednjem kolu 9. oktobra sastaju se Albanija - Italija, Makedonija - Lihtenštajn i Izrael - Španija.

 

GRUPA I

Grupa I definitivno je jedna od najneizvjesnijih uoči posljednjeg kola.

Hrvatska je na domaćem terenu remizirala protiv Finske 1:1, dok je Ukrajina pobijedila Kosovo u gostima 0:2. Island je na gostovanju 'pomeo' Tursku rezultatom 0:3.

Hrvatska ima 17 bodova i druga je, a u posljednjem kolu ide u goste Ukrajini koja ima isti broj bodova.

Prvoplasirani Island sa 19 bodova dočekat će Kosovo koje je posljednje s jednim bodom, dok će Finska koja ima 8 bodova ugostiti Tursku koja uoči posljednjeg kola ima 14 bodova.

U okviru 9. kolo evropskog dijela kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine u subotu su na programu sljedeći mečevi: Bosna i Hercegovina - Belgija, Farski Otoci - Latvija, Gibraltar - Estonija, Švedska - Luksemburg, Andora - Portugal, Bjelorusija - Holandija, Bugarska - Francuska, Kipar - Grčka i Švicarska - Mađarska.

 

(Izvor: N1)

Objavito: Sat, 10/07/2017 - 07:55

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top