Lagumdžija kritizirao HDZ BiH

Home

Lagumdžija kritizirao HDZ BiH


Predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija smatra da isključivi stavovi koje zastupa Hrvatska demokratska zajednica BiH samo vode još dalje od rješenja problema formiranja Savjeta ministara BiH i izrazio nadu da će to konačno shvatiti i drugi učesnici razgovora.

On je u razgovoru s veleposlanikom SAD u BiH Patrickom Moonom istaknuo da SDP želi da se trenutni pregovori o formiranju vlasti na nivou BiH okončaju u najkraćem mogućem roku da bi BiH dobila Savjet ministara koji će raditi na precizno definiranoj platformi integracije BiH u EU i NATO.

Kako je priopćeno iz SDP-a, Lagumdžija je rekoa da iracionalne ideje o osnivanju novih, etnički definiranih teritorijalnih jedinica unutar BiH, kao i izjave o "mirnom razdruživanju" BiH samo još dodatno podižu tenzije i sigurno neće pomoći da se dođe do političkog dogovora za koji se SDP zalaže.

Lagumdžija je iznio svoje utiske sa završenog "Ustavnog kolokvija" koji je održan u talijanskom mjestu Cadenabbija, te stavovima koje su pojedini politički lideri iznijeli tom prilikom.

srna

Objavio: Wed, 07/12/2011 - 13:39

Facebook komentari

Back to top