Lajla Mulalić iz Sanskog Mosta branit će boje BiH na Svjetskom kickboxing prvenstvu

Nakon odličnih rezultata ostvarenih u ovoj godini Lajla Mulalić  iz Sanskog Mosta dobila je šansu da brani boje Bosne i Hercegovine na Svjetskom kickboxing prvenstvu koje će se održati u italijanskom gradu Veneciji od 15. do 23. septembra, 2018.

Ovaj poziv Lajli predstvlja još je jedno priznanje za naporan rad i trud. Ova mlada sportašica osam godina je trenirala karate u Klubu borilačkih sportova "Sana 2004" te u ovom sportu također ima veliki broj osvojenih medalja. Nakon toga počinje trenirati kick box, te za veoma kratko vrijeme niže uspjehe stvaruje vrhunske rezultate. Kako njen matični klub zbog nedostatka financija nije registrovan za ovaj sport, Lajla počinje nastupati za klub "Zino“ iz Bihaća, te zahvaljujući treneru Senadu Ćatiću koji je uočio njen talenat ostvarila dobre rezultate. 

Lajla je aktuelna svjetska klupska prvakinja , a prvo mjesto osvojila je u disciplini Point Fight kategorija -46 kg na svjetskom kupu “Austrian classics 2018”, koji je održan u austrijskom gradu Innsbrucku. Posljednji uspjeh osvtarila u Gacku gdje postaje državna prvakinja u konkurenciji starjiji kadet disciplina light contact – 50 kg. Za ovu mladu krajišku sportašicu, kao i za njen klub i porodicu,  nastup na Svjetskom prvenstvu je veliko priznanje jer je dobila šansu da brani boje svoje države, ali i da još jednom na dostojanstven način predstavi Krajinu.