Lažna grupa za pomoć Ajni

Home

Lažna grupa za pomoć Ajni


Proteklih dana otvorena je grupa za prikupljanje novca za Ajnu Ramakić, gdje je postavljen i žiro račun. Kasnije se saznalo da se radi o prevari jer su kontaktirani njeni roditelji koji su rekli da novac nije stigao od te osobe. Kako doznajemo radi se o Nerminu Imšireviću iz Bihaća.

Na toj grupi žalili su se oni koji su poslali novac a koji nije stigao u ruke Ajne, prenosimo neke od komentara:

"Nermine,ja tebe licno ne poznajem.Moji prijatelji i ja smo clanovi tvoje grupe za malu Ajnu Ramakic iz Bihaca.Oni su poslali pomoc za malu Ajnu jos krajem novembra putem Wesrern Uniona,jer si napisao da se pare salju na tvoje ime i da ces te pare dati Ajninoj majci.Prije dva dana si me pitao da li mogu da ti pomognem i da ti posaljem pare jer su ti blokirali racun u tvojoj banci,jer si im duzan.Danas su Ajnini roditelji javili da nisu dobili od tebe nikakve pare."

"Nisam mogla da vjerujem da ima takvih ljudi,ja sam mislila da je posten.Nije htio da da ime Ajnine majke vec je napisao njegovu kucnu adresu i da se pare salju putem Western Uniona na njegovo ime i moji prijatelji imaju uplatnice i kopije za to.Prije dva dana me je pitao Nermin da li mogu da mu posaljem pare jer je duzan banci i banka mu je blokirala racun."

Naime, Ajna Ramakić je rođena 27. Decembra 2006. godine, a trenutno se nalazi na liječenju od akutne leukemije u bolnici St. Anna u Beču. Ukoliko želite pomoći, novac saljite isključivo na žiro račun koji ide na ime njenih roditelja. 3385002167316994 ili 3385002504312745, koji vrijede samo za osobe koje će uplaćivati iz BiH i za uplate izvan BiH Kontonumer: 29018828104 BLZ, Empfangerbank: 20111 Empfanger: EVELINA TARTIĆ Werwendunsgzweck: Spendekonto fur Ajna Ramakić.

Ili pozivom na broj telefona ‎090-292-013 gdje donirate 3 KM.

cazin.net

Objavio: Sat, 10/12/2011 - 07:46

Facebook komentari

Back to top