LeBron James optužio Trumpa da vraća 'u modu' rasnu mržnju

Home

LeBron James optužio Trumpa da vraća 'u modu' rasnu mržnju

Američka košarkaška zvijezda LeBron James optužio je Donalda Trumpa da vraća "u modu" rasnu mržnju, nakon izjava američkog predsjednika o krivcima za nasilje u Charlottesvilleu koje, ocijenio je, treba tražiti na "objema stranama".

"U Sjedinjenim Državama je uvijek bilo rasne mržnje. To znamo, ali ju je Donald Trump vratio u modu!", objavio je na Twitteru igrač Cleveland Cavaliersa.

Nekoliko minuta prije, američki predsjednik je održao konferenciju za medije na kojoj je izjednačio pripadnike rasističke krajnje desnice i protuprosvjednike.

U nasilju u Charlottesvilleu u subotu jedna je osoba poginula kada se neonacistički simpatizer namjerno, rekli su očevici, zaletio automobilom u protuprosvjednike.

Pristalice Donalda Trumpa

Odmah nakon televizijskog prijenosa Trumpove konferencije za medije, na trotuaru 5. avenije, blizu njegova nebodera gdje je prvi put od dolaska u Bijelu kuću održao konferenciju, okupilo se više stotina demonstranata protiv rasizma nezadovoljnih predsjednikovim izjednačavanjem odgovornosti za događaje u Charlottesvilleu u subotu.

Okružio ih je velik broj policajaca kako bi spriječili njihov kontakt sa šačicom pristalica američkog predsjednika koji su  nosili transparente "Učinimo Ameriku opet velikom" izvikujući slogane potpore Trumpu.

Demonstranti su usto tražili zaštitu od izgona za sve mlade bez osobnih dokumenata koji su kao djeca došli u SAD i za 60.000 Haićana koji nakon potresa 2010. uživaju takozvani status privremene zaštite (TPS) koji im istječe krajem godine.

Izvor: Agencije

Tagovi
Topic
Objavljeno: Wed, 16/08/2017 - 07:27

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top