Jedno lice povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći u Tržačkim Raštelima, dio grada bez vode

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 0 stepeni Celzijusa, do sada najniža temperatura u ovome mjesecu. Vodostaj Mutnice iznosi 80,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je u protekla 24 sata jednu intervenciju.

Na regionalnom putu R403 u naselju Tržačka Raštela oko 19:00 sati došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala 2 m/v. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, dok je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 54 pacijenata, a sanitet je korišten dva puta.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, zbog kvara na glavnom cjevovodu vodovoda Tahirovići od sinoć su bez vode svi potrošači koji se napajaju sa navedenog vodovoda, javljaju iz JKP Vodovod Cazin. Odmah ujutro se kreće sa sanacijom navedenog kvara. 

Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a javljaju da se na putevima u našoj zemlji ovoga jutra saobraća po pretežno suhom kolovozu. Upozoravaju na učestale sitnije odrone i savjetuju oprezniju vožnju.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo magistralni put M-5 Mrkonjić Grad-Ključ. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na snazi je zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme.