Lijepa Medina iz Bihaća takmiči se za titulu Miss BiH za Miss svijeta

Lijepa Bišćanka, Medina Ibrišimović, takmičit će se na izboru Miss BiH za Miss Svijeta 2018. koji će biti održan 30. septembra. 

Takmičenje za naljepšu djevojku BiH će se održati u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli s početkom u 21:00 sati.

Kao i proteklih godina, izbor ne promoviše samo ljepotu, nego i inteligenciju, obrazovanje, šarm, poznavanje stranih jezika humanitarni rad, te sve ostale pozitivne vrijednosti našeg društva.

Naša Krajiškinja nalazi se zajedno sa ostalim finalisticama izbora Miss BiH za Miss Svijeta u hotelu u Vodicama, Hrvatska.

Dvadeset najljepših djevojaka BiH doputovale su u Vodice iz raznih gradova: Banja Luka, Sarajevo, Stolac, Gacko, Živinice, Mostar,Tuzla, Bijeljina, gdje se pripremaju za finalno takmičenje.

U finalnoj večeri, kao i do sad, biraju se Miss Bosne i Hercegovine 2018., prva i druga pratilja, Miss fotogeničnosti BiH, Miss Televotinga BiH, Miss Interneta, a pobjednica će našu zemlju predstavljati na izboru za Miss Svijeta koji će se održati 08.12.2018. godine u gradu Sanya u Kini.

Direktan televizijski prijenos bit će na FTV.

Inače, Medina pohađa Srednju medicinsku školu katoličkog školskog centra "Ivan Pavao II". U slobodno vrijeme bavi se pjevanjem, glumom i fitnesom. Aktivna je članica Crvenog križa i jedina djevojka koja će predstavljati USK na ovogodišnjem izboru ljepote.

Ekipa portala Cazin.NET želi joj mnogo sreće.

 

Medina