Home

Lista najprodavanijih albuma za 2016. godinu

28 Apr

Lista najprodavanijih albuma za 2016. godinu

Prince je prodao ubjedljivo najviše albuma i singlova u SAD u 2016. godini, ali na svjetskom nivou kraljica je samo jedna – Queen Bey!

Kako je objavila Međunarodna federacija fonografske industrije u svom godišnjem Svjetskom muzičkom izvještaju, album „Lemonade“ prodan je širom svijeta u 2.5 miliona primjeraka, čime je završio na prvo mjesto liste.

Odmah iza njega nalazi se Adelin album „25“, objavljen 2015. godine, koji je tokom prošle godine prodan u odličnih 2.4 miliona primjeraka.

Na trećem mjestu smjestio se Drake sa albumom „Views“ koji je zabilježio 2.3 miliona prodatih primjeraka. Dakle, sve je to bilo veoma blizu. Ali jedna je Queen Bey!

Forbes također dodaje kako je ovo šesti studijski album Beyonce, ujedno i šesti njen solo album koji je dospio do prvog mjesta američke top liste. Dakle, sa svakim solo albumom bez problema je stigla do vrha. Dakle, kažemo mi lijepo, jedna je Queen Bey!

Evo kako izgleda cijela lista prodanih albuma, što fizičkih što digitalnih primjeraka. (Ova lista ne obuhvata preslušavanje albuma na streaming servisima.)

1. Beyonce “Lemonade” (2.5 miliona)
2. Adele „25“ (2.4 miliona)
3. Drake „Views“ (2.3 miliona)
4. Metallica „Hardwired… to Self-Destruct“ (2.1 miliona)
5. David Bowie „Blackstar“ (1.9 miliona)
6. The Rolling Stones „Blue & Lonesome“(1.8 miliona)
7. Bruno Mars „24k Magic“ (1.7 miliona)
8. twenty one pilots „Blurryface“ (1.5 miliona)
9. Coldplay „A Head Full of Dreams“ (1.4 miliona)
10. Pentatonix „A Pentatonix Christmas“ (1.4 miliona)

Izvor: MTV

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top