Home

Lyon i Bešiktas kažnjeni uslovno i sa po 100 hiljada eura

20 Apr

Lyon i Bešiktas kažnjeni uslovno i sa po 100 hiljada eura

Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) saopćila je da će fudbalski klubovi Bešiktas i Olympique Lyon, u slučaju da se u roku od dvije godine ponove neredi s utakmice četvrtfinala Evropa lige, biti suspendovani na godinu dana.

"Etička i disciplinska komisija UEFA-e donijela je odluku od jednogodišnjoj suspenziji učešća na evropskim takimčenjima. No, ova odluka će biti implementirana na način dvogodišnje kontrole. Oba kluba su kažnjena i sa po 100 hiljada eura novčane kazne", piše u sapoćenju UEFA-e.

Nakon nereda u susretu četvrtfinala Evropa lige između Olympic Lyona i Bešiktasa 13. aprila, UEFA je pokrenula istragu te oba tima uputila na Disciplinsku komisiju.

Kada je riječ o Olympicu, njemu se stavljao na teret loš raspored sjedenja gostujućih i domaćih navijača, nedovoljno poduzimanje sigurnosnih mjera, ulazak navijača na teren kao i neki drugi propusti koje će komisija istražiti.

Bešiktasu se na teret stavljalo paljenje baklji od njegovih navijača, te bacanje predmeta na teren.

U saopćenju iz Ureda guvernera Lyona potvrđeno je da je tokom nereda na utakmici Olympica i Bešiktasa povrijeđeno najmanje sedam navijača, a lakše povrede zadobila su trojica policajaca i dvojica pripadnika žandarmerije.

Privedeno je najmanje 12 navijača.

 

(Izvor: Anadolija)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top