Mačak koji se izgubio tijekom selidbe prešao 64 km i ponovno pronašao svoju obitelj

,
MAČAK Oliver postao je viralan na društvenim mrežama nakon svog avanturističkog pothvata. Naime, mačak se izgubio jednoj američkoj obitelji tijekom selidbe u svibnju ove godine. Dok su se pakirali, nekako je izašao na prednji trijem te se zaigrao s obiteljskim psom. "To je bio posljednji put kada sam vidjela Olivera", rekla je vlasnica Haile Kutscher za WBOY 12 vijesti.

 

Vlasnici su se nadali da će ga pronaći: "Još uvijek nismo zaključili prodaju kuće, oglasili smo ju praznu te smo prvi tjedan konstantno obilazili nekretninu, ostavljali mu hranu i dozivali ga." Kada se kuća konačno prodala u srpnju, obitelj je objasnila situaciju novim vlasnicima te ih zamolila da ih obavijeste u slučaju da se Oliver pojavi.

Pogledajte ovdje.

"Još uvijek smo se nekako nadali da će se možda pojaviti", izjavila je Haile. Mačak Oliver se doista i pojavio i to dva mjeseca kasnije, ali ne na lokaciji stare kuće već u dvorištu nove gdje su se doselili. "Moj muž je pogledao prema susjedovom dvorištu te na stepenicama uočio narančastu mačku kako sjedi. Okrenuo se prema meni i rekao mi da izgleda kao Oliver", prepričala je vlasnica. 

Trenutak ponovnog susreta vlasnica Haile opisala je kao scenu iz filma: "Istrčala sam kroz stražnja vrata kuće, on me je vidio kako dolazim te počeo trčati prema meni. Trčali smo jedno prema drugome, izgledalo je kao usporena scena iz filma. Dopustio mi je da ga podignem. To je bio on. Imao je istu ogrlicu." Naknadno je veterinar provjerio mikročip i potvrdio da se doista radi o Oliveru.