Mačka kopala po kutiji i vlasnicima osigurala 2,2 miliona eura

macka
Venetia Murray (36) iz Engleske postala je bogata žena zahvaljujući svojoj mački koja je, igrajući se, uspjela da pronađe testament koji je ostao iza pokojnog brata Murrayeve.

Vjerovalo se da je njen brat Dean poginuo, a da nije odredio ko će i kako naslijediti njegovo bogatstvo. Imovinu je 2007. godine naslijedila majka, koja je sve potom prepisala na najstarijeg sina Dela. Venetia je u toj podjeli bila uskraćena.

U raspodjeli pokretne imovine pokojnika, dobila je dio njegovih stvari , ali od novca i imanja nije vidjela ništa.

Međutim, Venetia je bila uvjerena da je njen brat davne 1999. godine napisao testament, ali nikako nije mogla da ga pronađe. Ono što nije znala jeste da je taj testament sve vrijeme kod nje.

Srećom po nepravedno isključenu nasljednicu, njena mačka počela je da se igra sa kutijom u kojoj su bili papiri pokojnika. Venetia je ovlaš pregledala te papire i planirala je da ih uništi. Srećom, mačka je oborila kutiju i papiri su se prosuli, a Venetia je tada ugledala testament njenog brata u kom njoj ostavlja svoj udio na porodičnoj farmi koji vrijedi oko 2,2 miliona eura, prenosi Daily Star.

Prethodno je taj dio po automatizmu bio prepisan majci pokojnika, a onda je ona sve dodijelila starijem sinu.

Advokat je potom predao sve sudu, a nakon što je utvrđena autentičnost testamenta Venetia je dobila dio koji joj pripada. Njen stariji brat se nije bunio i bez pogovora joj je predao udio na farmi.