Magazinović: Većina koju čine SDA, HDZ BiH i SNSD ne funkcioniše

Na novinarsko pitanje šta misli o Zoranu Tegeltiji čije se ime pominje kao ime kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, odgovorio je da SDP BiH, kao opoziciona stranka "sasvim sigurno neće podržati taj izbor"

Član Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH Saša Magazinović (SDP BiH) je, nakon što je prekinuta konstituirajuća sjednica Komisije prije nego što je izabrano njeno rukovodstvo, izjavio novinarima da većina koju čine SDA, HDZ BiH i SNSD, očigledno ne funkcioniše u okviru ove komisije i nije izabrano njeno rukovodstvo.

Kandidati za pozicije predsjedavajućeg i dva zamjenika predsjedavajućeg Komisije, koje su predložili predstavnici Stranke demokratske akcije, Hrvatske demokratske zajednice BiH i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) nisu dobili potrebnu podršku članova Komisije.

Na novinarsko pitanje da li su članovi komisije koji nisu podržali ovaj, imali drugi prijedlog, Magazinović je odgovorio da “demokratska kultura nalaže da oni koji imaju većinu, da probaju to da imaju i u Komisiji za izbor Vijeća ministara BiH, kao što imaju u rukovodstvu parlamenta”.

– Ali očigledno da će se ispostaviti da ta većina sačinjena od SNSD-a, HDZ-a BiH i SDA baš i nema toliki kapacitet za koji smatraju da imaju – kazao je Magazinović.

Na novinarsko pitanje šta misli o Zoranu Tegeltiji čije se ime pominje kao ime kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, odgovorio je da SDP BiH, kao opoziciona stranka “sasvim sigurno neće podržati taj izbor”.