Magla u kotlinama i uz riječne tokove

Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačanog je intenziteta

Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačanog je intenziteta, posebno na dionicama u gradskim centrima.

Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama, uz riječne tokove, kao i u višim predjelima. Na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja upozoravaju se vozači na planinskim prijevojima i na dionicama koje prolaze kroz usjeke. Svim učesnicima u saobraćaju savjetuje se da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

U cilju nesmetanog održavanja penjačkog “Drill and Chill” festivala do 23. septembra od 11 do 11.45 sati dolazit će do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-16 Karanovac - Crna Rijeka, na lokalitetu kanjona Tijesno. Za vrijeme obustave saobraćaj će biti preusmjeren na put preko Čađavice (Banja Luka - Čađavica - Mrkonjić-Grad).

Radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas izvode se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik - Bugojno. Saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno - Donji Vakuf - Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad - Lepenica i Visoko - Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac - Olovo - Kladanj i M-16 Banja Luka - Crna Rijeka - Jajce.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na asfaltiranju u Crnoj Gori i najavljenih obustava saobraćaja, do 22. septembra od 9 do 13 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj na GP Bosanski Novi - Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.