Majka gledala kako njen četverogodišnji sin umire

Home

Majka gledala kako njen četverogodišnji sin umire


Stravična nesreća dogodila se u Aleksandrovcu, kada je poginuo četveregodišnji Tomislav Pešić, a njegova majka je gladala kako joj sin umire.

 - S Tomom sam bila s jedne strane ulice i stali smo da kupimo vodu, jer je bio žedan. Preko puta su nas čekali njegova mama - moja sestra Danijela i naši roditelji. Dok sam plaćala tu su bila parkirana kola, ali taj čovek je htio da zaobiđe sve nenormalnom brzinom.

Toma je potrčao i kola su ga samo pokosila – kazala je srbijasnim novinarima Jovana Pršić, mlada tetka Tomislava Pešića (4) iz Selišta kod Trstenika, koji je preminuo u Kliničkom centru Niš 18. avgusta oko 21.30. On je podlegao teškim tjelesnim povredama u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila nedaleko od autobuske stanice u Kruševačkoj ulici u Aleksandrovcu istog dana, oko 16.30 sati.  U dvije sekunde, kaže Jovana, sve je bilo gotovo. Svi su vrisnuli.

Dječak je vjerovao, smatra tetka mališana, da su prva parkirana kola u stvari zastala da njega propuste. Pogibiju rođenog djeteta vidjela je majka. - Samo se sjećam da je potrčao ka nama, držao je vodu, onda je puklo... kao da ga je voz pokosio. Poslije, vjerujte, nisam vidjela više ništa i nisam ni znala šta se dešava – kazala je za "Novosti" neutješna majka Danijela. Odmah su ga prevezli do aleksandrovačke Hitne pomoći. Tamo je van sebe od brige uletio i dječakov otac, Boban Pešić.

- Vidio sam svoje djete krvavo na stolu, bila je krvava i ruka mog tasta. Veoma brzo su ga prevezli sanitetom do kruševačke bolnice. Rekli su mi tamo da su male šanse da preživi, ali su ga tek poslije dva, dva i po sata transportovali za KC Niš. Hvala ljekarima u Nišu, sve su dali od sebe, sve su probali, vidio sam. Ali, kako mi je jedan ljekar rekao, moj sin je došao kod njih "95 posto mrtav" - ispričao Boban.  

Pešići kažu da ne mogu da vrate svoje dijete, ali žele da zaustave dalje pogibije.

- U mjestu gdje živimo u inostranstvu, nikada ne bi smjelo da se parkira pored trafike, a vozi velikom brzinom pored škole - priča neutješni otac.  

- Država mora da djeci i pješacima obezbijedi siguran život, veće kazne za prekoračenja brzine, rigoroznije kontrole, da se poštuju pravila i mjesta parkiranja, da se postave ležeći policajci, radari... U međuvremenu Osnovno javno tužilaštvo u Brusu istražuje pogibiju malog Tomislava.  

- U saobraćajnoj nesreći je učestvovalo vozilo BMV 320, kojim je upravljao L. Lj. (55) iz Stanjeva. Njemu se na teret stavlja teško djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja, a nakon saslušanja određen mu je pritvor – kazao je za "Novosti" Milan Mihajlović, zamjenik javnog tužioca u Brusu. Mali Tomislav sahranjen je 21. avgusta u 12 sati na groblju u Selištu. Pet godina trebalo je da napuni 20. oktobra.

Tako mali, kažu njegovi roditelji, sanjao je da bude ljekar i da pomaže ljudima da ozdrave.

 

(Izvor:Avaz.ba)

Tagovi
Objavio: Sat, 26/08/2017 - 13:03

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top