Malena Kanita uspješno operisana u Turskoj, posebne zahvale porodice jednom Cazinjaninu

Djevojčica Kanita Kovačević ima samo dvije i pol godine tokom kojih trpi bolove zbog ortopedski zakrivljenih kostiju, što dovodi do toga da joj pucaju kosti na tri mjesta na lijevoj nogi.

Ovo pucanje, stručno Osteogenesis inperfekta, dešava se svaka dva do tri mjeseca zbog čega je Kanita većinu svog djetinjstva provodila u gipsu i zavojima umjesto da kao njeni vršnjaci uživa u igri, ali zahvaljujući dobrim ljudima, to će se promijeniti. Naime, ova djevojčica je trenutno u Turskoj i drago nam je što vam možemo reći da je uspješno operisana, što je za Cazin.NET potvrdio i njen otac, Amar Kovačević.

- "Ovom prilikom, dok još uvijek boravimo u Turskoj, želim obavijestiti javnost o radosnoj vijesti da je naša kćerkica uspješno operisana nakon izrazito zahtjevne i teške operacije. Prije svega želim da se zahvalim Uzvišenom Allahu na pomoći jer nema snage i moći bez Njegove pomoći", izjavio je Amar za naš portal. 

Kako ističe, doktori su pokazali veliku stručnost i osposobljenost i od samog početka su porodici ulijevali veliku nadu da će operacija biti uspješno realizovana i to se upravo desilo. Kao što je poznato, predračuni za preglede i operaciju koji su im dostavljeni od klinike Medical Park u Turskoj su iznosili ukupno 19 500 €. Porodica Kovačević taj novac nije imala i postojala je velika briga kako sakupiti sav taj novac. Akcija prikupljanja potrebnih novčanih sredstava za operaciju je pokrenuta od strane porodice, prijatelja, udruženja, džemata i velikog broja pojedinaca i zaista je novac prikupljen nevjerovatnom brzinom, u dosta kratkom periodu. 

- "Zaista, nemam riječi da opišem koliko u ovom našem narodu ima dobrote i merhameta. Ovom prilikom posebno bih izdvojio jednog insana iz Polja kod Cazina, Mehmeda Medu Redžića, koji je svojim trudom prikupio i uplatio većinski iznos. Isto tako ne smijem da zaboravim spomenuti portale koji su nesebično pomagali i bili spremni u svakom momentu pružiti pomoć u svakom obliku. Hvala vam, Cazin.NET, kao i Pomozi.ba, kao i svim drugim portalima koji su prenijeli naš apel za pomoć. Moja porodica i ja smo vam neizmjerno zahvalni na svakoj vašoj pomoći i podršci koju nam još uvijek pružate i molim Allaha da vam sve to nadoknadi, te da vas i vaše najmilije zaštiti od svake vrste bolesti. Amin", poručio je Amar.