Home

“Malu lisku” osvojila glumica Biljana Nikolić

28 Apr

“Malu lisku” osvojila glumica Biljana Nikolić

“Malu lisku” stručnog žirija za najboljeg glumca/glumicu večeri dobila je glumica Biljana Nikolić nakon sinoćnje izvedbe predstave “Buzdovan – Komedija o jubavi kapetana Nikole Ivulića”, Kruševačkog pozorišta iz Srbije.

Ova je predstava izvedena kao pretposljednja u konkurenciji 14. Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska”, koji se održava u organizaciji Narodnog pozorišta Mostar.

Na izvedbi predstave “Buzdovan” bio je i glumac Tomislav Trifunović sa suprugom, čiji su sinovi Sergej i Branislav također poznati glumci.

Tomislav Trifunović bio je glumac u Narodnom pozorištu Mostar 1970./1971. Njegova supruga je Mostarka, a Sergej Trifunović često ističe – da nije bilo Narodnog pozorišta, ne bi bilo ni njega, priopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

Do kraja festivala ostale su još dvije predstave.

U petak, 28. aprila, kao posljednja predstava u konkurenciji, bit će izvedena predstava Narodnog pozorišta Mostar “Odumiranje međeda”, po tekstu Branka Ćopića, u režiji Emira Kapetanovića.

Dodjela nagrada je u subotu, 29. aprila, u 20 sati, nakon čega slijedi predstava u čast nagrađenih “Stari klovni”, Slovenskog narodnog gledališča Nova Gorica.

 

(Izvor:fokus.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top