Marić branio švalerke širom Srbije: Ljubavnica je lepa reč, ljubav! Supruga je samo osoblje u kući

psiholog
Čuveni psihijatar i seksolog Jovan Marić otkrio je razliku između ljubavnice i supruge, a njegova izjava doslovno je šokirala javnost

Psihijatar Jovan Marić je gostovao u jutarnjem programu televizije Pink, gde je govorio o muško-ženskim odnosima, braku, suprugama, ali i ljubavnicama. I umesto slanja važne poruke o najčistim osećanjima i poverenju u vezi, kako mnogi smatraju, stručnjak je u svom govoru narušio ideal braka tako što je prednost dao ljubavnici umesto supruzi.  

Inserti iz današnje emisije koja se bavila temom ljubavi, odnosno Danom zaljubljenih, ubrzo se proširila na popularnim društvenim mrežama, a rečenice koje je profesor izgovorio počele su viralno da kruže i da izazivaju lavinu komentara.
- Danas je dan zaljubljenih, nije dan ljubavi - kategorično je kazao Marić.

- Kada sam rekao jednoj sudiji reč "ljubavnica", ona me izgrdila: "Nemojte, profesore, pa to je ružna reč". Ma, kako ružna reč, to je divna reč! Kreće od "ljubavi"! Imati ljubavnicu, znači to je ljubav u pitanju! To je koren te reč. A onda ide intimna prijateljica, pa švalerka... a žena je partnerka stalna, majka dece - nastavio je u istom duhu da govori čuveni psihijatar.

- Onda je žena osoblje u kući - kratko je prokomentarisala voditeljka.

Kao da mu nije bilo dosta, profesor je istim tonalitetom i intezitetom nastavio da kritikuje žene. Po njegovom mišljenju, upravo one su krive za nemarnost svojih supruga...
- Gledajte, pre smo izvodili za 8. mart žene na večere, igranke. I danas muškarci to rade, ali se napiju od muke, dok za 14. februar izađu na ista mesta ali sa mlađim ljubavnicama - istakao je Jovan.

Zbog njegovog komentara nastao je muk u studiju, a onda su mu dobacili "da je opasan ženomrzac".

-  Davno sam shvatio, prihvatite ovo pravilo. Muškarcima u godinama treba priči sa poštovanjem, ženama u godinama treba prići s taktom, to je jako važno i mudro - nastavio je Marić da priča u jutarnjem programu.

- Jesam li ja ovde pozvan da komentarišem o seniorima, da li se seniori zaljubljuju ili da komentarišem usamljenost kao ozbiljnu bolest. Ozbiljan je to bolest biti usamljen. Biti sam, to znaju kreativni ljudi, koji da bi pisali moraju da budu sami. Biti usamljen i sam su dva različita pojma. Stari ljudi ostaju sami i onu su usamljeni, ali se i oni zaljubljuju - zaključio je.
Pošto je danas  najromatičniji praznik koji se slavi širom sveta u raznim kulturama i zemljama, kada parovi se grle, ljube, daruju jedni druge poklonima i organizuju "dan za pamćenje", gostovanje poznatog psihologa i seksologa je šokiralo Srbiju. Mnogi su u komentarima na društvenim mrežama istakli "da njegov stav o braku, porodici, odnosno supruzi je pun nepoštovanja i netolerancije, i da ne mogu da shvate kako može da brani ljubavnice".