Martinez pred meč sa BiH: Neke igrače ću odmoriti, ali mi želimo pobjedu

Home

Martinez pred meč sa BiH: Neke igrače ću odmoriti, ali mi želimo pobjedu

Trener nogometne reprezentacije Belgije Roberto Martinez na konferenciji za medije istakao je kako njegova ekipa u meču protiv Bosne i Hercegovine želi pobjedu, te je također pohvalio ekipu koju s klupe predvodi selektor Mehmed Baždarević.

Bivši trener Evertona imao je samo riječi hvale za našu reprezentaciju, a između ostalog je dodao kako odsustvo Pjanića neće značajno smanjiti naš kvalitet, te kako s Edinom Džekom imamo impresivan napad.

"Ne možete potcijeniti kvalitet igrača kao što je Pjanić. On uvijek može napraviti dobar potez iz ničega, ali sa igračima koji ga mogu zamijeniti, kao što su Bešić i Jajalo, oni mogu da igraju na potpuno drugi način. Impresivna je napadačka linija Bosne i Hercegovine koju predvodi Edin Džeko. Oni imaju igrače sa iskustvom kao što su Višća i Lulić, a tu treba dodati i Seada Kolašinca. To je iskusan tim koji zna kako se plasirati na Svjetsko prvenstvo. Uprkos odsustvu Pjanića, ne očekujem da će to biti slabiji tim", rekao je trener Belgije na konferenciji za medije pred meč sa Bosnom i Hercegovinom.

Nakon toga, dodaje kako njegova ekipa želi pobjedu na Grbavici, te je istakao kako će u skladu sa željama klupskih trenera njegovih igrača odmoriti neke nogometaše.

"Na stadionu nas vjerovatno očekuje 'neprijateljska' atmosfera i to će za nas biti pravi test. Naravno da želimo pobjedu, a znam i da treneri velikih klubova žele da odmaram njihove igrače što ću također uzeti u obzir", završio je bivši trener Evertona koji je u klub između ostalih doveo i Muhameda Bešića.

 

(Izvor: Klix.ba)

Objavito: Tue, 10/03/2017 - 15:46

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top