Maskirana “trojka” uz prijetnju pištoljem otuđila “audi A6” u Sarajevu

Home

Maskirana “trojka” uz prijetnju pištoljem otuđila “audi A6” u Sarajevu


Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata registrovane su 24 saobraćajne nezgode, od toga 22 s materijalnom štetom i dvije s nastradalim osobama kojom prilikom su dvije lakše povrijeđene.

 Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena četiri vozača, dvije osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, dvije osobe zbog upravljanja motornim vozilom u vrijeme izrečena zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, tri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i jedno neregistrovano motorno vozilo.

Maskirana “trojka” uz prijetnju pištoljem otuđila “audi A6”


U srijedu u 05.00 sati, obaviještena je IV PU da su u 04,25 sati u ulici Aleja Bosne Srebrene, općina Ilidža, tri N.N. osobe izvršile razbojničku krađu nad K.Z. iz Sarajeva. Tom prilikom maskirane N.N. osobe su uz prijetnju vatrenim oružjem od istog otuđila putničko motorno vozilo marke “audi A6”, nacionalnih oznaka Austrije, a zatim se po izjavi vlasnika otuđenim vozilom udaljila u pravcu Istočnog Sarajeva. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Uhapšen zbog oružja


U srijedu u 17.35 sati u ulici Safeta Hadžića, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici III PU lišili su slobode B.R., rođen 1981.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. Prilikom pretresa kod istog je pronađen i oduzet okvir za automatsku pušku i 28 metaka cal. 7,62 mm. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a B.R. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Uhapšen zbog teške krađe


U srijedu u 11.30 sati, policijski službenici III PU lišili su slobode D.A., rođen 1993.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa na naročito drzak ili naročito opasan način. Isti je 22. marta oko 22,30 sati u ulici Nerkeza Smailagića, općina Novi Grad Sarajevo počinio nevedeno krivično djelo na štetu K.E. iz Sarajeva. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a D.A. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedene osobe.

Uhapšen zbog krađe


U srijedu u 00.30 sati, policijski službenici II PU lišili su slobode M.E., rođen 1981.godine u Foči, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krađa. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv navedene osobe će biti preduzete zakonom predviđene mjere, saopćeno je iz MUPKS-a.

 

(Izvor: Fokus.ba)

Tagovi
Objavio: Čet, 27/04/2017 - 13:18

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top