Mediji uvjereni: Kolašinac se pridružuje Džeki i Pjaniću u Italiji

Home

Mediji uvjereni: Kolašinac se pridružuje Džeki i Pjaniću u Italiji

Sezona transfera u najvećim nogometnim ligama svijeta sve je bliže, a kao jedan od najatraktivnijih nogometaša koji će ove sezone promijeniti klub navodi se bh. reprezentativac Sead Kolašinac.

Njegov ugovor s njemačkim bundesligašem Schalkeom ističe ove sezone, te su ga u prethodnim mjesecima povezivali s brojnim klubovima, no sve je izvjesnije da će Kolašinac karijeru nastaviti u nekom od klubova italijanske Serie A.

Kako navode italijanski mediji, najizglednije šanse za kupovinu bh. reprezentativca ima Milan, no budući da je još uvijek u toku proces prodaje kluba kineskim investitorima, transfer Kolašinca morat će pričekati okončanje ovog procesa.

Nadalje se navodi da će ga Milan sebi itekako moći priuštiti, budući da Kolašincu u junu ističe ugovor, te bi on trebao potpisati četverogodišnju ugovor, prema kojem će zarađivati 2,5 miliona eura godišnje.

Kolašinac je još zimus bio izuzetno blizu prelaska u Juventus, ali ga Schalke nije pustio.

Za odličnog bh. defanzivca zainteresovani su i engleski klubovi Arsenal, Chelsea i Everton. No, italijanski novinari tvrde da će zaigrati u “crveno-crnom“ dresu.

 

(Izvor: Anadolija)

Objavito: Wed, 04/12/2017 - 09:59

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top