Medina Ramić – Od straha do ostvarenih snova

medina
Svoje snove da bude aktivna u nevladinim organizacijama, Medina Ramić, 21-godišnja djevojka iz Prijedora ostvarila je nedavno.
Još kao srednjoškolku, Medinu je zanimalo kako stvari funkcioniraju u nevladinom sektoru

Nikad nije imala dovoljno prilika sve do odlaska na MoviEQ radionicu. Nakon radionice koja joj je pomogla na jačanju samopouzdanja i koja joj je uveliko vratila vjeru u sebe, sudjeluje i na SMART’Y radionici nakon koje zajedno sa ostalim sudionicima radionice realizira volontersku aktivnost – humanitarni košarkaški turnir „Koš za Milicu“.

U odnosu na ranije iskustvo – miran i povućen život i rad s mladima, danas je za Medinu prošlost, jer počinje raditi s ljudima koji imaju iste interese i ciljeve.

„Svi oni koji znaju Medinu od ranije sigurno je nisu mogli zamisliti kao organizatoricu nekih događaja u svome gradu. Danas to ona radi s lakoćom. Njen strah od javnog nastupa kojeg je imala ranije, zahvaljujući MoviEQ i SMART’Y radionicama nestao je.“- kazao je Srđan, član lokalnog tima iz Prijedora.

Ljubav prema neformalnom obrazovanju i sudjelovanje u različitim neformalnim aktivnostima i projektima Medini je pomogao da koncem prošle godine postane i predsjednica skupštine Omladinskog savjeta Prijedor na prijedlog organizacije Čisto srce, čiji je također član.

Na preporuku lokalnog tima iz Prijedora također je sudjelovala na nekoliko edukacija i radionica, kao i na projektu Free radija gdje je vodila i uređivala nekoliko radijskih emisija, anketirala sugrađane, razgovarala sa sugovornicima i učila osnovne korake novinarstva.

Medina je trenutno angažirana na kampanji #tvojglasjebitan

Ona vjeruje da mladi mogu raditi na razvijanju svijesti građana BiH o važnosti izbornog procesa. Jedan od ciljeva ove kampanje je aktivirati građane Prijedora, naročito mlade, da sudjeluju u izbornom procesu, jer je svaki glas vrijedan i bitan, a u budućnosti želi imati svoju organizaciju za mlade, kako bi zajedno  s mladima iz Krajine realizirala već dogovorene mirovne kampove u narednom razdoblju.

Projekt Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini implemetira Međunarodna organizacija za migracije (IOM), a podržava Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.