Mehmedović: Srbija se mora riješiti ratnih zločinaca zbog mira u svojoj kući

123
Zastupnik u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović na društvenim mrežama je komentarisao odnos Srbije prema ratnim zločinima. Status prenosimo u cijelosti.

Dok određeni broj ratnih zločinaca iz devedesetih mirno šeta Srbijom Aleksandar Vučić potpuno politički dezorjentisan ne zna kako da se zbog toga opravda pred sobom, narodom i međunarodnom zajednicom. Jasno i glasno bez imalo stida izjavi da neće izručiti zločince. Sporazum Bosne i Srbije je mrtav.

Ratni zločinci u Srbiji su stvarnost i to je potvrdio Međunarodni sud u Hagu.

Njegov vokabular, odnos prema svojim političkim protivnicima u Srbiji, strah koji ga obuzima zbog povezivanja sa srbijanskom mafijom, sve su to znakovi da Vučić u svojim političkim nakanama počinje koristiti gnusne metode koje su se koristile u historiji.

"Moralni principi" Vučića su se sveli na političke koji u svom diskursu imaju fašističke elemente.

Njegovi "politički megafoni" u Bosni odavno zvižde ovu pjesmu, a sada kada mu je "pukao film" počeo je da pokazuje svoje pravo lice.

Poruka iz Bosne za Srbijance:"Srbija nije profašistička i ratnozločinačka država. U njoj žive fašisti i ratni zločinci iz devedesetih kojih se trebate što prije riješiti radi mira u svojoj državi!"