"PRAVDA ZA BIH"

Memišević: Zahtjev za reviziju tužbe protiv Srbije biće predat sljedeće sedmice

Memišević: Zahtjev za reviziju tužbe protiv Srbije biće predat sljedeće sedmice

Zahtjev za reviziju tužbe protiv Srbije za genocid ide sljedeće sedmice Međunarodnom sudu pravde u Hag, kazala je za RSE predsjednica Društva za ugrožene narode Fadila Memišević uoči skupa u Sarajevu na kojem se razmatra opravdanost podnošenja zahtjeva za reviziju tužbe.

"Namjera je da probosanske snage saslušaju prezentaciju ekspertnog tima koji je sačinio naš zahtjev za reviziju naše presude, da se obave te konsultacije. Uglavnom je taj zahtjev gotov i zahtjev za podnošenje revizije presude ide sljedeće sedmice", kazala je za RSE Memišević, predsjednica Društva za ugrožene narode, koje je sa još tri nevladine organizacije osnovalo Fondaciju "Pravda za BiH".

Skup u Sarajevu održava se upravo u organizaciji te fondacije i Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava, a na inicijativu člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Kako je ranije najavljeno, ali nije potvrđeno, Izetbegović bi danas mogao da saopšti i zvanično da li će zahtjev biti podnesen ili ne.

Skupu prisustvuju stručnjaci iz oblasti prava, zvaničnici iz institucija BiH i nevladinih organizacija.

 

(Izvor: Oslobođenje.ba)

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.