Meteorolozi najavili novi val ekstremnih vrućina: Uskoro ćemo se ponovo pržiti

Home

Meteorolozi najavili novi val ekstremnih vrućina: Uskoro ćemo se ponovo pržiti


Novi val ekstremnih vrućina u Bosni i Hercegovini i regionu vrlo izvjestan, najavili su meteorolozi Hidrometeorloškog zavoda Bosne i Hercegovine.

Prema prognozi meteorologa Bakira Krajinovića, umjesto uobičajenog pada temperature koji stiže krajem avgusta, u posljednjoj dekadi ovog mjeseca ponovo nas očekuju ekstremne temperature koje će doći i do 40 stepeni.  

Jutarnje temperature u periodu do 25. avgusta u Bosni se prognoziraju od 13 do 18, a u Hercegovini od 19 do 23, dok se dnevne u Bosni očekuju od 18 do 23, a na jugu od 28 do 33 stepeni.

Topliji period prognozira se od 26. pa do kraja avgusta.  

Minimalne temperature u Bosni se očekuju od 15 do 20, a u Hercegovini od 17 do 22 stepena. Maksimum temperature u Bosni se prognozira do 36, a u Hercegovini do 40 stepeni.  

Građani Bosne i Hercegovine koji još nisu bili na godišnjem odmoru i koji planiraju putovati na Jadransko more u Hrvatsku i Crnu Goru, također mogu očekivati lijepo vrijeme i visoke temperature. U Crnoj Gori će za nekoliko stepeni biti toplije, ali se očekuju temperature slične u Bosni i Hercegovini.  

 

(Izvor: Avaz)

Objavio: Ned, 20/08/2017 - 23:49

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top