Dodik: Mi nikada nismo rekli da ne treba sarađivati sa NATO-om

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je ljude u NATO-u da odbace odluku o davanju Akcionog plana za članstvo /MAP/ BiH da ne bi bili glavni razlog zašto u BiH ne funkcionišu institucije.

"Mi nikada nismo rekli da ne treba sarađivati sa NATO-om. Imamo određeni oblik saradnje, mi razumijemo šta je ta velika vojna integracija i spremni smo da sarađujemo na nivou na kojem Srbija sarađuje po tom pitanju. Prejudicirati članstvo je apsolutno nešto što je nametnuto", rekao je Dodik novinarima pred početak sastanka sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem, predsjednikom Poslovnog sistema "Svislajon" Rodoljubom Draškovićem i direktorom "Elektroprivrede Republike Srpske" Lukom Petrovićem, prenosi N1.

Komentarišući poziv komesara EU za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesa Hana članovima Predsjedništva BiH na sastanak, Dodik je rekao da on ne bježi od razgovora, da mu "nije problem da razgovara i kaže šta hoće, a šta neće, ali da je nemoguća dimenzija u kojoj se unaprijed nameće šta ko treba da prihvati".

"Prvo treba izabrati Savjet ministara. Ja nemam ništa protiv da se na novi Savjet ministara stavi dokument koji će se zvati kako god hoće i da Savjet ministara o tome odlučuje, ali da neko unaprijed govori šta treba da odluči taj savjet, to je neko drugo pitanje i to je nemoguće", istakao je Dodik.

On je dodao da je sve to bespotrebno i ide na štetu BiH.

Izvor: