Migrant stradao pri pokušaju ilegalnog ulaska u centar Miral

miral
Iz Policijske uprave Unsko-sanskog kantona (USK) i Kantonalnog tužilaštva potvrđeno je kako je tokom noći jedna osoba smrtno stradala pokušavajući ilegalno ući u privremeni prihvatni centar Miral u Velikoj Kladuši, te da se radi o nesretnom slučaju.

 

"Zaštitari su oko ponoći obavijestili dežurnu ekipu u Policijskoj stanici u Velikoj Kladuši, kako su prilikom obilaska prostora oko centra pronašli beživotno tijelo. Na teren je odmah uz policijske službenike izišao i mrtvozornik, koji je konstatirao da na tijelu nema tragova nasilne smrti. Uviđajnim radnjama je utvrđeno kako je osoba pokušala ilegalno ući u kamp, te da je provlačeći se kroz ogradu nesretno izgubilo život. Uzrok smrti je najvjerovatnije gušenje", izjavila je načelnica Sektora kriminalističke policije Unsko-sanskog kantona Snježana Galić.

Kantonalno tužilaštvo USK uspjelo je brzo identifikovati osobu, te je utvrđeno da se radi o državljaninu Maroka.

"Nesretno stradala osoba je naknadno identifikovana, a drugi migrant je potvrdio kako se radi o dvadesetosmogodišnjem državljaninu Maroka. Tužilaštvo je odmah obavijestilo ambasadu Maroka u Bosni i Hercegovini, a posredno i porodicu stradalog", riječi su glasnogovornice Kantonalnog tužilaštva USK Irene Marjanović Čavkić.