Migranti proveli noć na GP Izačić, policija će ih pokušati uvjeriti da se vrate u Cazin

Blizu sto migranata koji su jučer iz Hotela Sedra u Cazinu krenuli ka granici s Hrvatskom još uvijek se nalazi nadomak GP Izačić, gdje su u ponedjeljak navečer zaustavljeni, potvrdila je za Klix.ba Sanela Dujković, glasnogovornica Granične policije BiH. Prema njenim riječima, policija će ih pokušati uvjeriti da se vrate u Cazin

Migranti su od prijelaza udaljeni jedan kilometar.

"Među njima ima djece i žena, cijelu noć su proveli na trotoaru pored puta. Saobraćaj se odvija nesmetano, nije bilo hitnih intervencija niti incidenata. Oni su još uvijeki tamo, a s njima je Jedinica Granične policije Izačić i nekoliko službenika iz Jedinice za podršku i kontrolu Ureda Zapad. S njima će se sigurno pregovarati da se vrate u Hotel Sedra, odakle su i došli", rekla nam je Dujković. 

Podsjećamo, migrantske porodice s djecom jučer su tokom dana napustile Hotel Sedra u kojem su privremeno smještene, krenule su prema graničnom prijelazu s namjerom da uđu u Hrvatsku, ali su u tome spriječene. 

U njihovoj pratnji sve vrijeme su djelatnici Doma zdravlja Bihać, Crvenog križa i policije, a stanovnici naselja Izačić su im donosili hranu i tople napitke.