MILAN ĐURIĆ ZA SLUŽBENU STRANICU BRISTOLA: Moj kvalitet su duge lopte te igra glavom

Home

MILAN ĐURIĆ ZA SLUŽBENU STRANICU BRISTOLA: Moj kvalitet su duge lopte te igra glavom

Bosanskohercegovački nogometaš Milan Đurić prvi je reprezentativac BiH koji je ove zime promijenio klub. Dojučerašnji napadač italijanske Čezene potpisao je dvoipogodišnji ugovor s Bristol sitijem, članom engleskog Čempionšipa (drugi rang nogometa). 

svom prvom intervjuu za zvaničnu stranicu Bristola Milan je kazao da je sretan zbog zgovora.

Veoma sretan

- Veoma sam sretan zbog potpisivanja ugvoora za Bristol. To je dobar klub, koji ima sjajne navijače. Moja prva reakcija je bila pozitivna. San mi je oduvijek bio da igram u Engleskoj. Ovdje je fantastično i veoma sam sretan - rekao je bh. napadač. Za engleski nogomet smatra da je najbolji u Evropi. - Engleski nogomet je najbolji u Evropi. Pričao sam s Bjorgvinom Magnusonom (Magnusson), koji je sa mnom igrao dvije godine u Čezeni. Rekao mi je da je Bristol fantastičan grad sa sjajnim stadionom i navijačima. Spreman sam za ovo – dodao je Đurić. Glavno oružje Đurića u Bristolu će biti zračni dueli.

Igra za ekipu

Bristol je sjajno iskustvo za moju karijeru. Moj kvalitet su duge lopte te igra glavom. Ja uvijek igram za ekipu. Čempionšip je fizički jaka liga te se svi timovi bore. Mislim da imamo dobru ekipu, a ja sam spreman da odmah zaigram – zaključio je Đurić.

Kćerka odrasla u Čezeni

Bosanskohercegovački napadač oprostio se od navijača Čezene emotivnom porukom na Instagramu. - Teško je opisati koliko je bilo trenutaka radosti, bola, zadovoljstva i očaja. U Čezeni je odrasla i moja kćerka i mislim da to vrijedi više od hiljadu riječi. Zahvaljujem svim ljudima koji su mi poslali poruke podrške, ali prije svega, želim da zahvalim ljudima koji su me kritizirali, jer su oni učinili da budem bolji na svakom treningu - napisao je, između ostalog, Đurić.

Objavito: Sat, 01/07/2017 - 07:14

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top