Milanović: Izetbegović je nekonzistentan

milanovic
Milanović je u razgovoru s novinarima komentirao poruku predsjednika SDA Bakira Izetbegovića

 

Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske, komentirao je poruku predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

Milanović je u razgovoru s novinarima komentirao poruku predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, koji je, kao uslov sastanka s predsjednikom Hrvatske, od Milanovića tražio da prvo razgovara sa Šefikom Džaferovićem, predsjedavajućim i prvim bošnjačkim članom Predsjedništva BiH, što je Milanović odbio.

- Gospodin Izetbegović je nekonzistentan, jer je otišao kod hrvatskog premijera. Meni je drago da je otišao… Hrvatska ima načina da se na miran, uporan i bezobrazan način izbori za hrvatski narod, kazao je Milanović. 

Podsjećamo, lider SDA Bakir Izetbegović kazao je jučer da je dobio poziv hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića za sastanak, ali da će se odazvati tek kad bude ispoštovana hijerarhija u Bosni i Hercegovini.

- Neću se odazvati dok se ne ispoštuje hijerarhija u Bosni i Hercegovini. Prvo treba otići Predsjedništvo ili predsjedavajući Predsjedništva ili doći gospodin Milanović ovdje u Sarajevo pa ću se onda vrlo rado vidjeti s njim", izjavio je Izetbegović.

Lider SDA u ponedjeljak je bio u Zagrebu, gdje se susreo s liderom HDZ-a Andrejem Plenkovićem, pri čemu je odbio sastanak sa Milanovićem smatrajući da bi hrvatski predsjednik trebao razgovarati s članovima Predsjedništva BiH.

Izvor: