Milanović o koroni: U BiH su najuspješniji, niti je ko bolestan i u bolnicama, niti se vakcinišu

Milanović
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović bio je u posjeti Istri gdje je komentarisao i borbu s koronavirusom, a posebno se osvrnuo na situaciju u BiH.

 

Prvenstveno je prokomentarisao da se hrvatska vlada trudi kao i sve ostale sa epidemijom koronavirusa te je onda naglasio da je BiH po tom pitanju zaista posebna.

"I sve su vlade jednako uspješne i neuspješne. U cijeloj Evropi, u cijelom svijetu. Naravno najuspješniji su u Bosni i Hercegovini, tamo niti je iko bolestan, niti iko umire, niti je iko u bolnicama, niti iko priča o tome, niti se iko vakciniše. To je to", kazao je Milanović, piše Dnevnik.hr.

Evidentno je da je ovom izjavom o našoj državi bio ironičan s obzirom na to da je poznato da BiH znatno kasni za zemljama regije, Evrope i svijeta kada je riječ o vakcinaciji.

Osim toga, ovo nije prvi put da Milanović daje izjave o BiH koje izazivaju kontroverze. Poznato je da je prije dva mjeseca, gostujući u jednoj od emisija u Hrvatskoj ponovo govorio o našoj zemlji te tom prilikom kazao da je "građanska BiH daleki san i da je to lijepa stvar, ali prvo sapun, pa onda parfem".

Nakon te izjave reagovali su brojni bh. zvaničnici koji su je nazvali ksenofobičnom i kazali da ona narušava odnose Hrvatske i BiH.