Milanović ponovo o seksualnom zlostavljanju: Boli me uho za "žrtve" od 7 miliona dolara za sat i po montiranog materijala

zm
Milanović je u petak u Petrinji, odgovarajući na pitanja novinara o optužbama za seksualno zlostavljanje na fakultetima i javnoj televiziji, rekao kako se s time moramo stalno boriti. Ali, "kada o tome zapomažu hollywoodske glumice, koje iz kreveta ne izlaze za manje od pet miliona dolara", on to ne vidi kao nešto čime bi se trebao zanimati

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović ponovno je na svom Facebooku komentarisao pitanje seksualnog uznemiravanja, navodeći da "žrtve seksualnog uznemiravanja uopće nisu sve jednake i iste".

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

-Još jednom ću ponoviti ono što velika većina zna, vidi i osjeća: žrtve seksualnog uznemiravanja uopće nisu sve jednake i iste. Dapače, često nisu niti približno iste. Razlike znaju biti ogromne. Od užasa do krajnjeg neukusa. Ćorci kojima nas zadnja dva dana zasipaju militantni kulturni ratnici i ratnice i pravobraniteljice na taster, uobičajeni su. Pitanje spolnog zlostavljanja uvijek je bilo i ostat će klasno-statusno uvjetovano. Odozgo prema dolje, nikada obratno. Naravno, ovo se odnosi na tzv. normalan, običan svijet, od pekarne do sveučilišta. Hollywood nije onaj normalan, odnosno stvaran svijet i boli me uho za njihove probleme i ‘žrtve’ na grčevitom putu do gaže od sedam milijuna dolara za sat i po montiranog materijala. Oni i one posve legitimno trguju svojim talentom, seksepilom i privlačnošću. To ima svoju cijenu i svoju premiju. Nije za svakoga. Sve je jasno. Bavimo se radije sobom i svojim problemima, ne tuđim. Ostat će zabilježeno da me je, bez da sam ih uopće spomenuo, divljački (da, divljački) napala sitna hrvatska falanga, i to zato što sam dirnuo u vjerodostojnost i, prije svega, relevantnost stanovitih američkih glumica, napisao je Milanović.

Podsjećamo, Milanović je u petak u Petrinji, odgovarajući na pitanja novinara o optužbama za seksualno zlostavljanje na fakultetima i javnoj televiziji, rekao kako se s time moramo stalno boriti. Ali, "kada o tome zapomažu hollywoodske glumice, koje iz kreveta ne izlaze za manje od pet miliona dolara", on to ne vidi kao nešto čime bi se trebao zanimati.

Problem je, dodao je, kada se radi o ženama koje su zaposlenice, službenice, majke ili mlađe kolegice u akademiji, jer se zna kako se u tim sistemima napreduje.